Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πάνω απο 30 περιστατικά καταγμάτων καταγράφηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας --Στο ΤΕΠ Μπακογιάννης-Καραίσκος

Ρεπορτάζ : Χρήστος Αλεξανδρής 

Περιστατικά καταγμάτων λόγω πτώσεων από το χιόνι και τον πάγο καταγράφηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας την χθεσινή ημέρα . Τα συμβάντα αφορούσαν κυρίως ηλικιωμένους, αλλά υπήρχαν και περιπτώσεις με νέους ανθρώπους που είχαν ατύχημα την ωρα που πήγαιναν στη δουλειά τους . Ο  αριθμός των περιστατικών ηταν ιδιαίτερα αυξημένος ,ενω σε αρκετά απο αυτά χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση .

Ο Προιστάμενος του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Λαμίας Κώστας Τριανταφυλλάκης , μιλώντας στο lamiakos-typos.gr, τόνισε ότι παρατηρήθηκαν πολλά   περιστατικά καταγμάτων σε χέρια και στο ισχίο που αφορούσαν ηλικιωμένους οι οποίοι γλίστρησαν και έπεσαν εξαιτίας του χιονιού ή του παγετού αλλά υπήρξαν και περιστατικά με νεότερες ηλικίες . 

«Τα περιστατικά που αντιμετωπίσαμε ήταν  παραπάνω από τον συνηθισμένο αριθμό. Τα περισσότερα ήταν κατάγματα σε χέρια, ενώ υπήρχαν και 2-3 περιπτώσεις από κατάγματα στο ισχίο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Οι πολίτες -και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι- θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βγαίνουν από το σπίτι τους καθώς λόγω  του μεγάλου ογκου χιονιού που υπάρχει ακόμα στους  δρόμους  και τις  πλατείες ,οι κίνδυνοι για πρόκληση ατυχημάτων είναι αυξημένοι .Δρόμοι , πεζοδρόμια , πλατείες έχουν μετατραπεί σε «παγοδρόμιο» και οι μετακινήσεις πεζών και αυτοκινήτων είναι πολύ δύσκολες.Το Nοσοκομείο Λαμίας και ειδικότερα το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών επισκέφθηκαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης και ο αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραϊσκος όπου έλεγξαν τις συνθήκες πρόσβασης. Παράλληλα στο επιχειρησιακό κέντρο της Φθιώτιδας συντόνισαν τον εκχιονισμό των κεντρικών οδικών αρτηριών.

Φωτογραφίες