Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Παραιτήθηκε απο Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος ο Αλέκος Διαμαντάρας

Την αποφασή του να παραιτηθεί απο τη θέση του Αντιδημάρχου αλλά και απο Δημοτικός Σύμβουλος Λαμίας γνωστοποίησε πριν λίγο σε συνέντευξη τύπου ο Αλέκος Διαμαντάρας . Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπέβαλλε την παραιτησή του απο τις αυτοδιοικητικές θέσεις που κατείχε  για λόγους πολιτικής ευθιξίας μετά και τη στάση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης που στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ζήτησαν εξηγήσεις απο το Δήμαρχο.  Συγκεκριμένα  στην τελευταία  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης Τάσος Χρονάς απο τη Λαική Συσπείρωση  , Παναγιώτης Στασινός απο την  «ΠΕΠΛΑ»,   Μαρία Αντωνίου απο την  ''Παρέμβαση Πολιτών '' , είχαν ζητήσει απο τον Δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη  να πάρει θέση στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τον Αντιδήμαρχο  Αλέκο Διαμαντάρα  και την εις βάρος του δικαστική απόφαση  . Μάλιστα ο Τάσος Χρονάς  για το θέμα αυτό σημείωσε χαρακτηριστικά : « Το τι κάνουν οι εμποροι και οι επαγγελματίες στις εκλογές του Επιμελητηρίου  είναι δικό τους θέμα .Εδώ μιλάμε για Δημοτικό Συμβούλιο και για μια δική σας επιλογή '’. Με την απαντησή του ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης δρομολόγησε τις εξελίξεις .

''Υπάρχει η πολιτική ευαισθησία  και ο Αντιδήμαρχος θα πάρει  τις πρέπουσες αποφάσεις '' , ηταν η απάντηση του Δημάρχου  Νίκου Σταυρογιάννη  .

«Επειδή όντως ετέθη ένα σοβαρό θέμα και αφορά εμένα και όχι τους πολίτες. Και η πολιτική ευαισθησία υπάρχει από την πλευρά μου και από τον απόντα αντιδήμαρχο σήμερα. Όμως η απουσία μου και η ενασχόληση μου σήμερα με το δημοτικό συμβούλιο δεν μου επέτρεψε να έχω πλήρη και καλή γνώση, παρόλο που μου τηλέφωνησε, και βεβαίως από αύριο θα είναι το θέμα που θα με απασχολήσει και θα πάρω τις πρέπουσες αποφάσεις''. Σήμερα το μεσημέρι ο Αλέκος Διαμαντάρας υπέβαλλε την παραιτησή του απο Αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος . 

O λόγος που οδήγησε τον κ. Διαμαντάρα στο δρόμο της παραίτησης είναι οτι τις προηγούμενες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες σχετικά με αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου προς τον αντιδήμαρχο για το αδίκημα της πλαστογραφίας. Ο κ. Διαμαντάρας τόνισε στη συνέντευξη τύπου   πως έχει ζητήσει να επισπευσθούν οι νομικές διαδικασίες σε δεύτερο βαθμό και γνωρίζει πως θα δικαιωθεί  και μη θέλοντας να εμπλέξει τώρα τον Δήμο στις δικές του υποθέσεις,αποφάσισε να παραιτηθεί από όλα τα αυτοδιοικητικά του καθήκοντα.

'' Αναγκάστηκα σήμερα να παραιτηθώ  απο ενα κομμάτι που αγαπώ ιδιαίτερα , την Αυτοδιοίκηση , γιατί δεν θέλω σε καμία περίπτωση να εμπλέξω στις επιμελητηριακές εκλογές την Δημοτική Αρχή και να δημιουργήσω το οποιοδήποτε πρόβλημα στο Δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη που με τίμησε με το αξίωμα του Αντιδημάρχου '' σημείωσε ο κ. Διαμαντάρας .  Ιδιαίτερα επικριτικός ηταν ο κ. Διαμαντάρας για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και το δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε . ''Είναι πρωτοφανές στα χρονικά να εμπλέκεται μια πολιτική ομάδα ή ενα κόμμα στα εκλογικά του Επιμελητηρίου , αυτό που εγινε με την ανακοίνωση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ είναι απαράδεκτο και το καταδικάζω '' .Στη συνέντευξη τύπου  στα γραφεία του Επιμελητηρίου ,ο κ. Διαμαντάρας  μεταξύ άλλων δήλωσε πικραμένος και απογοητευμένος από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τα όσα ειπώθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Λαμίας, με σκοπό να του στερήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Για αυτό και έθεσε στον δήμαρχο Νίκο Σταυρογιάννη την παραίτησή του,  ώστε να τον διευκολύνει στην τελική του απόφαση .

Για τις εκλογές στο Επιμελητήριο , ο Αλέκος Διαμαντάρας τόνισε οτι οι εμποροι και οι επαγγελματίες θα αποδείξουν με την ψήφο τους οτι δεν επιθυμούν να επιστρέψει το Επιμελητήριο σε εποχές που ολοι καταδίκασαν στο παρελθόν .