Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ευρωπαϊκή διάκριση για το Ινστιτούτο Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής"

Μια μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση γνώρισε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής. Συγκεκριμένα, το επίσημο think tank της Νέας Δημοκρατίας, κέρδισε το «Βραβείο Καλύτερης Συνεργασίας» με το Wilfried Martens Centre for European Studies, το οποίο είναι το κεντρικό think tank του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η ανακοίνωση της βράβευσης έγινε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση των think tanks του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από τον πρόεδρο του Martens Center, πρώην πρωθυπουργό της Σλοβακίας Mikulas Dzurinda. Ο κορυφαίος αξιωματούχος του ΕΛΚ κατά την ανακοίνωση της βράβευσης του think tank της ΝΔ, υπογράμμισε τη σημαντική δουλειά που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής στην προώθηση των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών, ακόμα και σε δύσκολες περιόδους για την ευρωπαϊκή ιδέα.

Ο κ. Dzurinda εξήρε επιπλέον τη συμβολή του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα ευρωπαϊκά ζητήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτή αποτελεί προστιθέμενη αξία όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Από την πλευρά του Ινστιτούτου, ο διευθυντής του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΔΚΚ Πάνος Σταθόπουλος, ευχαριστώντας το Martens Center για την ιδιαίτερα τιμητική διάκριση, επεσήμανε ότι απηχεί την εξαιρετική εργασία των μελών του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου, των συνεργατών και του υπεύθυνου για τις διεθνείς σχέσεις Παναγιώτη Κακολύρη.

Ο κ.Σταθόπουλος τόνισε, επίσης, ότι το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής θα συνεχίσει να εργάζεται μεθοδικά με σύγχρονο και συνεργατικό πνεύμα, σύμφωνα και με τις οδηγίες του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ