Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μάχη” με τα μοσχάρια στη νότια Δωρίδα !

Επιδρομή αδέσποτων μοσχαριών σημειώθηκε  την Παρασκευή το βράδυ ξημερώματα Σαββάτου στην περιοχή του Καστρακίου του Δήμου Δωρίδας . Περίπου 30 μοσχάρια πέρασαν  μέσα από χωράφια και δρόμους  προξενώντας αρκετές ζημιές.

Άνθρωποι του Δήμου τα εντόπισαν έγκαιρα και μετά από  προσπάθειες κατάφεραν να τα εγκλωβίσουν σε περιφραγμένο χωράφι δυτικά του Καστρακίου .
Αμέσως πάρθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε τα ζώα να παραμείνουν εκεί, να αναζητηθεί ο ιδιοκτήτης τους και άμεσα ειδοποιήθηκε ο Εισαγγελέας. Επίσης ο Δήμος Δωρίδας συνεργάστηκε με εταιρία secutity και υπάρχει 24ωρη φύλαξη.

Από τις πρώτες ώρες έχουν σταλεί ειδοποιητήρια σε κτηνοτρόφους της περιοχής από τον Δήμο για να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες των μοσχαριών γιατί δυστυχώς δεν φέρουν τα γνωστά  σκουλαρίκια  αναγνώρισης.  

Το πρόβλημα της φύλαξης είναι πάρα πολύ δύσκολο όπως αναφέρουν άνθρωποι του Δήμου και της Κοινότητας Καστρακίου γιατί τα ζώα έχουν μάθει να κυκλοφορούν αδέσποτα και το βράδυ η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο έντονη.

Στο πλαίσιο της φύλαξής τους οι άνθρωποι του Δήμου τους παρέχουν νερό και μπάλες τριφύλλι για την τροφή τους και κτηνιατρική φροντίδα από τον κτηνίατρο του Δήμου Δωρίδας.

Ήδη το λόγο έχει ο Εισαγγελέας για τις επόμενες ενέργειες που θα γίνουν από την πλευρά του Δήμου, εφ΄ όσον δεν βρεθεί ο ιδιοκτήτης τους.

 

πηγή: www.nafpaktianews.gr