Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Με το βλέμμα στη σύσκεψη για το Πανεπιστήμιο , η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου

 Με το βλέμμα στην αυριανή σύσκεψη με τους φορείς που συγκαλεί  ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ,  συνεδριάζει αυτή την ωρα το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας . 

Ο Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης , αν και ανακοίνωσε οτι θα απουσιάζει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου απο την αυριανή συζήτηση  , εν τούτοις   θεωρεί τη σύσκεψη αυτή καθοριστική  για την αποκατάσταση της αδικίας που έχει γίνει στο παρελθόν και την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και σε αυτή την κατεύθυνση ο Δήμαρχος εχει ζητήσει απο τον Υπουργό Παιδείας που ενδεχομένως να επισκεφθεί την περιοχή ,  να ξεκαθαρίσει τη θέση του για ένα οριοθετημένο διάλογο και να δώσει τον κατάλληλο χρόνο για να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και οι αναγκαίες συγκλίσεις . Απο την πλευρά τους οι επικεφαλής των παρατάξεων  , χαρακτήρισαν θετική την πρωτοβουλία του Δημάρχου , ωστόσο  εξέφρασαν παράπονα για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται απο τους υπεύθυνους κυβερνητικούς παράγοντες τα ζητήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης , χωρίς να υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις απο το υπουργείο Παιδείας .

Για το θέμα αυτό ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Χρονάς τόνισε οτι η πρόταση του κ. Γαβρόγλου είναι η μετατροπή πανεπιστημιακών τμημάτων διετούς φοίτησης , μετατρέποντας στην ουσία ενα κομμάτι της ανώτατης εκπαίδευσης σε ΙΕΚ . Ο κ. Χρονάς συμφώνησε με την πρωτοβουλία του Δημάρχου , λέγοντας οτι είναι θετική η απόφαση για την σύγκληση σύσκεψης με ολους τους φορείς για τα θέματα του Πανεπιστημίου .  

Το φαινόμενο της Μάνδρας και η πολύνεκρη τραγωδία στη Δυτική Αττική απασχόλησε το Δημοτικό συμβούλιο  με τους δημοτικούς συμβούλους να τονίζουν την ανάγκη για εργα αντιπλημμυρικής προστασίας και στην περιοχή της Λαμίας . Αξίζει να σημειώσουμε οτι στην αρχή της συνεδρίασης το Δημοτικό Συμβούλιο τίμησε την μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας με την τήρηση  ενός λεπτού σιγής .