Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Από τον εφησυχασμό στην κραυγή αγωνίας;

Δεν εχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα απο την ημέρα που ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αθηνών είχε επισκεφθεί την πόλη μας και είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο της πόλης και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, εκφράζοντας την ικανοποιησή του γιατί στη Φθιώτιδα υπάρχει μια πολύ καλή  συνεργασία  της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους γιατρούς, συνεργασία που έχει δώσει άριστα αποτελέσματα στο μέτωπο της πανδημίας. 

Βέβαια είχε πεί ο κ. Εξαδάχτυλος οτι ''θα χρειαστεί μια τελευταία προσπάθεια'', αλλά ολοι μείναμε με την εντύπωση οτι τα πράγματα στο νομό και την πόλη δεν προκαλούν ανησυχία.

Μετά απο λίγες ημέρες συνεδρίασε το Περιφερειακό συμβούλιο και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε τα ποσοστά των εμβολιασμών και στους πέντε νομούς. Στη Φθιώτιδα με ποσοστό εμβολιασμού στο 51% των πολιτών δεν μπορείς να πείς οτι τα πράγματα εξελίσσονται καλά.

Τον μεγαλύτερο από την αρχή της  πανδημίας αριθμό νέων κρουσμάτων ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης  ο ΕΟΔΥ στην  Φθιώτιδα. Ο οργανισμός ανακοίνωσε 175 νέα κρούσματα  από τα 301 σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς.

Χθες ηρθε και η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Οπως λένε στην ανακοινωσή τους, μεταφέρουν απλά την κραυγή αγωνίας των συναδέλφων τους που  εφημερεύουν στο τμήμα covid  του νοσοκομείου  προς τον κόσμο. Ακριβώς  έτσι όπως αυτή διατυπώθηκε προς τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας. ''Επιτέλους  κάντε κάτι! Μιλήστε στον κόσμο! Πείτε τους τι  συμβαίνει. Έχουμε 60 νοσηλευόμενους και περιμένουμε και άλλους! Και όλοι νέοι άνθρωποι. Με άσχημες αξονικές. Και κακή εξέλιξη  συνήθως. Χάνονται άδικα ζωές! Να προσέχουν! Δεν είναι  αστεία  τα πράγματα! Πότε  πράγματι  θα αντιληφθούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης; ''Και εμείς ρωτάμε: Πότε αλλαξε τόσο δραματικά η κατάσταση στην πανδημία; Πριν 10 ημέρες η κατάσταση ηταν υπο ελεγχο οπως μας ελεγαν και ξαφνικά βρεθήκαμε να αντιμετωπίζουμε εναν θανάσιμο κίνδυνο που μας απειλεί να μας συνθλίψει  οικονομικά, σωματικά και  ψυχικά;

Χρ. Α.

 

 

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness