Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η Ελλάδα, εν μέσω ιδιαίτερα ρευστού περιβάλλοντος

Διαρκώς, το πρόβλημα της χώρας είναι, το πώς θα καταφέρνει να λειτουργεί στην ρευστή ευρωπαϊκή και παγκόσμια σκηνή, με εθνική αξιοπρέπεια, ασφάλεια και ικανή αποτρεπτική ισχύ και ταυτοχρόνως, ως παράγοντας ειρήνης και προόδου. 

Ο ελληνικός λαός και οι κυβερνήσεις του, έχουν ως αποστολή, πρωτίστως, να υπερασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα, λαμβάνοντας, βεβαίως, υπόψη, τα συμμαχικά και εταιρικά.

Όμως, δεν πρέπει, πρόθυμα, να υποκύπτουν στα δεύτερα, αν αυτά αντιστρατεύονται τα εθνικά συμφέροντά μας.

Εξάλλου, έχει αποδειχθεί ότι η κατά διαστήματα στρατηγική της τυφλής υπακοής, δεν έχει οδηγήσει σε “επιβράβευση” της "υπάκουης" Ελλάδας.

Απεναντίας, η χώρα μας, πέραν των καλών λόγων, που φυσικά δεν αρκούν, συχνά αντιμετωπίζεται, επί της ουσίας, χωρίς σεβασμό στις ευαισθησίες και τα συμφέροντά της και μερικές φορές χρησιμοποιήθηκε ως δότης μεριδίων συμφερόντων του ελληνισμού για εξευμενισμό αχόρταγων και αδίστακτων γειτόνων.

Προφανώς, η «επιβράβευση / τακτοποίηση» υπάκουων / πρόθυμων ατόμων, δεν αντισταθμίζει την «μη δίκαιη αντιμετώπιση» της χώρας.

Ουδόλως μας ενδιαφέρει.

Συνεπώς, το σημαντικό μέρος της λύσης του προβλήματός μας θα δοθεί από τη βέλτιστη συμβολή, όλο και περισσότερων ελλήνων, στη ολόπλευρη ισχυροποίηση της χώρας.

Η ευθύνη έναντι της ιστορίας και της προοπτικής της πατρίδας, ο αυτοσεβασμός και η συνεχής βελτίωση σε όλα τα πεδία του πραγματικού κόσμου μας θα αποτελέσουν τη στέρεα βάση για να πετύχουμε αναβάθμιση της αναγνώρισης, του σεβασμού, αλλά και του αυξανόμενου υπολογισμού της Ελλάδας, από συμμάχους, εταίρους, φίλους, αντιπάλους και εχθρούς.

Ας διδαχτούμε και από τη στρατηγική των θετικών αποτελεσμάτων, κοντινής μας χώρας.


Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς

 

 

    

 

randomness