OΠΕΚΕΠΕ Μητσοτάκης: Αποτύχαμε
Γράφει η
Αρχοντούλα Ζωγραφοπούλου - Τσιάμη
☛ Ένα τρανταχτό σκάνδαλο που ξεπέρασε τα πράματα και θάματα που συχνά σας γράφουμε, είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
Μια βόμβα που έσκασε στα χέρια της Ν.Δ., που δεν μπορεί όπως φαίνεται να διαχειριστεί το συμβάν, μέχρι που έφτασε ο Κυριάκος να πει αποτύχαμε. Όσες φορές και να πει ο Κυριάκος το αποτύχαμε. Όσες φορές και να πει ο Κυριάκος το αποτύχαμε, δε θα λιγοστέψει το κακό, δε θα σβήσει τις ευθύνες και τις συνέπειες, όπως και την κατακραυγή του λαού γενικά. Απίστευτο. Απίστευτα γεγονότα που σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Ένα πλιάτσικο, μια ρεμούλα, μια κοροϊδία του λαού κι ένα βαρύ σακίδιο στην πλάτη του κάθε φορολογούμενου. Ξέγνοιαστα δρούσαν οι επιτήδειοι της κλεψιάς αφού γνώριζαν πως κανείς δε θα τους κάνει ντα. Πίστευαν στο, άπιαστος κλέφτης καθάριος νοικοκύρης. ΄Ελα όμως που κάποτε έρχεται η οργή του καθενός και πρέπει να πληρώσει τα σπασμένα.
Απ΄ αυτό το σκάνδαλο ξεκίνησε ένα πανηγύρι με όλα τα όργανα και με πολλούς χορευτές, για να δοθούν σε κάποιους και διακρίσεις, που τα κατάφερναν ν΄ αρπάζουν. Μόνοι τους ή μα άλλους, θα δείξει. Πάντως ο Κυριάκος στο άκουσμα αυτού του σκανδάλου έμεινε άναυδος. Ναι. Είπε πως θα σπάσει αυτό το απόστημα. Δύσκολο να το σπάσει γιατί χοντροπέτσιασε αυτό, αλλά και λίγος ο χρόνος για να μπορέσει να ξεχωρίσει την ήρα απ΄ το σιτάρι. Η ιστορία θα γράψει αυτό το σκάνδαλο με μελανά χρώματα που δεν θα ξεθωριάζουν στο χρόνο.
Το αστείο της όλης υπόθεσης είναι η τόσο γρήγορη δημοσκόπηση για να δείξει πρώτη τη Ν.Δ. Ο πνιγμένος απ΄ τα μαλλιά του πιάνεται.
Πάλι θα παίξει μ΄ όλα τα χαρτιά της τράπουλας η Ν.Δ. μόνον που η τράπουλα δε θα έχει μπαλαντέρ αυτή τη φορά.
Οπότε, «τάξε μανούλα μου τάματα σ΄ όλα τα μοναστήρια».
Όπως έχουν τα πράγματα η μόνη σωτηρία του Κυριάκου είναι δια της φυγής.