Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΑΕΚ μεταγραφές: Το "αυτόν να μην τον χάσουμε" του Αλμέιδα για τον Άμραμπατ που κίνησε γη και ουρανό για τον Μαροκινό

Ο Νόρντιν Άμραμπατ συνεχίζει στην ΑΕΚ για -τουλάχιστον- επιπλέον ένα έτος και το SPORT24 καταγράφει το αίσιο φινάλε ενός σίριαλ που είχε και την υπογραφή του Ματίας Αλμέιδα.

Το οικογενειακό πρόβλημα του Νόρντιν Άμραμπατ είναι πολύ σοβαρό. Προφανώς και απόρρητο για να γίνει οποιαδήποτε αναφορά εις βάθος. Για να βρεθεί η λύση μέσω της οποίας θα επιτυγχανόταν η παραμονή του Μαροκινού στην ΑΕΚ και για την επόμενη σεζόν, θα έπρεπε να γίνουν πολλά. Με πρώτο και κύριο μέλημα να πειστεί η σύζυγος του ποδοσφαιριστή ότι στην Αθήνα ευδοκιμούν οι κατάλληλες συνθήκες για την επαρκή αντιμετώπιση του ζητήματος.

Δεν ήταν καθόλου απλή διαδικασία και για τα στελέχη της ομάδας ασφαλώς. Απέναντι σε μια σχεδόν ανένδοτη στάση με πολύ κατανοητούς και ανθρώπινους λόγους να τη δικαιολογούν, κλήθηκαν να βρουν τον τρόπο για να πείσουν τον ποδοσφαιριστή και την οικογένειά του πόσο πολύ στέκονται στο πλευρό τους. Με πραγματικές λύσεις, όχι στα λόγια. Φαίνεται ότι τα κατάφεραν! Όπως επίσης είναι αληθές ότι δεν θα εισέρχονταν σε τόσο δαιδαλώδεις διαδικασίες, αν ο Ματίας Αλμέιδα δεν είχε δώσει το σήμα να γίνει το καλύτερο δυνατό!

Εξυπακούεται επίσης ότι η ίδια η ΑΕΚ δεν συναινούσε στην παραχώρηση του παίκτη δίχως το παραμικρό αντίτιμο, ασχέτως με το ότι σε αυτή την περίπτωση θα εξοικονομούσε χρήματα από ένα μεγάλο συμβόλαιο (800.000 ευρώ), τα οποία θα μπορούσε να δαπανήσει για άλλον παίκτη. Από τη στιγμή όμως που η Ουτρέχτη, η μοναδική ομάδα που έδειξε ενδιαφέρον για τον Άμραμπατ από την Ολλανδία -όπου και επιθυμούσε να επιστρέψει- ήθελε τον Μαροκινό αποκλειστικά ως ελεύθερο, η Ένωση έβαλε στην κουβέντα το δικό της ανένδοτο: δεν τον παραχωρούσε με λιγότερα από 400.000 ευρώ.

Η επιθυμία του Αλμέιδα ενίσχυσε την προσπάθεια

Παρακολουθώντας τον Άμραμπατ δια ζώσης, όταν βρέθηκε στην Ελλάδα για να δει παιχνίδια της ΑΕΚ από το γήπεδο πια -και ύστερα από μπόλικη μελέτη μέσω βίντεο-, ο Αλμέιδα είχε ταχθεί εξ αρχής υπέρ της παραμονής του, γνωρίζοντας ασφαλώς ότι αντιμετώπιζε το ειδικό πρόβλημα που τον ωθούσε στην επιλογή της φυγής. Όλο αυτό το διάστημα, στο οποίο η Ένωση επέδειξε υπομονή και προσπάθησε να βρει τη λύση που θα κρατούσε τον ποδοσφαιριστή στην ομάδα, ο προπονητής ήταν υπέρμαχος της άποψης να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια.

Είχε όμως και τη δική του αδιάλλακτη στάση ως προς το εξής: θα δεχόταν τον Μαροκινό στις προπονήσεις που ξεκίνησαν στην Ολλανδία, μόνον εφόσον θα είχε εξασφαλιστεί στο 100% η παραμονή του στην ομάδα. Έτσι από το ''αυτόν δεν πρέπει να τον χάσουμε'' που είχε πει στους ανθρώπους της ΑΕΚ όταν ξεκίνησε η συζήτηση για το ρόστερ, οδηγηθήκαμε στο ''θα μπει στις προπονήσεις όταν θα είναι αφοσιωμένος στην ομάδα και θα έχει το μυαλό του μόνο στην ΑΕΚ''.

Για να βρίσκεται πλέον στο Άλκμααρ και να προπονείται με τους συμπαίκτες του, ο προπονητής έλαβε τις απαιτούμενες διαβεβαιώσεις ότι το θέμα του Άμραμπατ έχει λυθεί οριστικά και αμετάκλητα. Ασφαλώς, αν αύριο εμφανιστεί η Ουτρέχτη και προσφέρει στην ΑΕΚ τα χρήματα που ζητά, είναι πιθανό να δούμε μια ανατροπή στην... ανατροπή που έχει ήδη συντελεστεί.

Αυτό το ενδεχόμενο όμως συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες καθώς όλο αυτό το διάστημα της απουσίας του από την καθημερινότητα της ομάδας, ο Μαροκινός δεν κατάφερε να πείσει τη διοίκηση του ολλανδικού συλλόγου να τον αγοράσει. Και για να δίνει πλέον το παρών στις προπονήσεις, σημαίνει ότι η λύση που εκείνος και η ΑΕΚ έψαχναν να βρουν για την οικογένειά του, έχει δοθεί.

ΠΗΓΗ SPORT24

    

 

Απόψεις

randomness