Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία για τη διαιτησία: "Από τούδε και στο εξής αιτούμεθα διαιτητές εκτός Ελλάδας"

Ανακοίνωση, με αφορμή τη διαιτησία του Τσαγκαράκη τη Δευτέρα στο γήπεδο της Τούμπας, εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης (13/9) η ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία, υπογραμμίζοντας ότι από εδώ και πέρα θέλει αποκλειστικά διαιτητές εκτός Ελλάδας στους επόμενους αγώνες της.
 
Οι "κυανόλευκοι" σημειώνουν τις φάσεις στις οποίες θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι στιγμής και τονίζουν ότι "οι Έλληνες διαιτητές στην παρούσα χρονική στιγμή δεν δείχνουν την απαιτούμενη τόλμη και αποφασιστικότητα να στηρίξουν, τόσο την πολύπαθη ελληνική διαιτησία, όσο και το εγχείρημα της επαγγελματικής διαιτησίας, αποβάλλοντας τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου".
 
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία, αναφέρει:
 
"1η αγωνιστική ΛΑΜΙΑ – ΑΕΚ (Διαιτητής Κουτσιαύτης)
– Καθαρή ανατροπή του Slivka από τον Σιμάνσκι μπροστά στα μάτια του Κουτσιαύτη, ο οποίος δεν καταλογίζει την παράβαση.
 
2η αγωνιστική ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΛΑΜΙΑ (Διαιτητής Τσακαλίδης – VAR: Σιδηρόπουλος)
3΄ Καθαρό τάκλιν του Κορνέζου, ο Τσακαλίδης καταλογίζει ανύπαρκτο πέναλτι.
43΄ Η παράβαση πέναλτι του Πριόρ σε βάρος του Τσιλούλη, μετατρέπεται σε φάουλ και κίτρινη για θέατρο στον ποδοσφαιριστή μας.
52΄ Γκολ της ομάδας μας ακυρώνεται με ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ, όπου ο διαιτητής αλλάζει συνεχώς γνώμη για τον παραβάτη, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφασή του.
 
4η αγωνιστική ΠΑΟΚ – ΛΑΜΙΑ (Διαιτητής Τσαγκαράκης – VAR: Κουμπαράκης)
23΄ Αντικανονικό μαρκάρισμα του Βιερίνια στο κεφάλι του Μανούσου, παράβαση πέναλτι που δεν καταλογίζεται.
46΄ Καθαρό φάουλ υπέρ του Μανούσου μετατρέπεται σε κάρτα για θέατρο στον ποδοσφαιριστή μας.
Από το 70΄ και πέρα ένα τείχος προστασίας απλώθηκε στον αγωνιστικό χώρο με όσα επακολούθησαν στα τελευταία λεπτά, όπου ο διαιτητής Τσαγκαράκης τιμώρησε την ομάδα μας, καταστρατηγώντας την κανονική διάρκεια του αγώνα και την καθυστέρηση που πραγματικά έγινε.
Αποκορύφωμα, η ανύπαρκτη αποβολή του Boakye στο 95΄, διότι τόλμησε να διεκδικήσει με σοβαρό αλλά όχι επικίνδυνο παιχνίδι την μπάλα και την ισοφάριση του αγώνα.
 
Δυστυχώς κύριοι Έλληνες Διαιτητές, ο γιαλός δεν είναι στραβός, αλλά στραβά αρμενίζουμε!
Ως ισότιμο μέλος του Συνεταιρισμού της Super League από τούδε και στο εξής αιτούμεθα στους αγώνες μας να σφυρίζουν αποκλειστικά διαιτητές εκτός Ελλάδας.
Οι Έλληνες διαιτητές στην παρούσα χρονική στιγμή δεν δείχνουν την απαιτούμενη τόλμη και αποφασιστικότητα να στηρίξουν, τόσο την πολύπαθη ελληνική διαιτησία, όσο και το εγχείρημα της επαγγελματικής διαιτησίας, αποβάλλοντας τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου".