Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΕΠΕ: Πανελλήνια και Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Σήμερα στο Καλλιμάρμαρο στάδιο γιορτάσθηκε η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού! Η εκδήλωση ήταν για την 8η Πανελλήνια και Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με σύνθημα «Το Σχολείο σε κίνηση: Αθλούμαστε Δημιουργικά». 

Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, που μας έκαναν υπερήφανους στο Τόκιο αθλητές, μαθήτριες, μαθητές, εκπαιδευτικοί σε μια φωτεινή ημέρα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, γεμάτη άθληση, παιχνίδι και συζήτηση.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μαζί με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Χρήστο Καλούδη και τον Διευθυντή της ΕΠΕ Σάκη Κωστάρη.  

Υγεία, δημιουργικότητα, δύναμη ψυχική και σωματική, σύνδεση και ενσωμάτωση μικρών και μεγάλων: ο αθλητισμός μας ωθεί να έρθουμε πιο κοντά, καλλιεργεί την ευεξία της ψυχής και του σώματος, μας ταξιδεύει, μας κάνει καλύτερους.

Από τους Παραολυμπιονίκες που δόξασαν την Ελλάδα στο Τόκιο ήταν τα δύο «χρυσά» παιδιά Νάσος Γκαβέλας και Σωτήρης Γκαραγκάνης μαζί με τον προπονητή του Νέστωρα Κολοβό. Η τριάδα των Παραολυμπιονικών του BOCCIA Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Άννα Ντέντα και Αναστασία Πυργιώτη μαζί με τους sport assistant Κατερίνα Πολυχρονίδη-Πατρώνη, Χριστίνα Ντέντα και Ιωάννη Πυργιώτη. Ο Παραολυμπιονίκης κολυμβητής Γιάννης Κωστάκης και ο αθλητής της Επιτραπέζιας αντισφαίρισης Γιώργος Μουχθής.

Όλοι μαζί γιορτάσανε τις αξίες και τη σημασία του αθλητισμού, της προσπάθειας, της συμμετοχής, του «ευ αγωνίζεσθαι». Βράβευσαν τους Ολυμπιονίκες, και Παραολυμπιονίκες και προπονητές με πλακέτες και έτρεξαν μαζί τους συμβολικά 100μ.

Μαζί ήταν μαθητές και μαθήτριες από το 1ο Δημοτικό Βριλησσίων και το 1ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής - συζήτησαν, έπαιξαν, τα παιδιά τα αγαπημένα τους αθλήματα. Και έκλεισαν με το μήνυμα των παιδιών: «Επιλέγουμε αθλητισμό - Κάθε μέρα!».

 

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ