Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η «μάχη» για τα τελευταία 3 ευρωπαϊκά εισιτήρια

Την επόμενη Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου (18:00) είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη η κλήρωση για τους αγώνες play-off, από τους οποίους θα προκύψουν τα τελευταία τρία εισιτήρια της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ.

Τα 10 εισιτήρια εξασφάλισαν οι πρώτες ομάδες των ισάριθμων ομίλων: Σερβία, Ισπανία, Ελβετία, Γαλλία, Βέλγιο, Δανία, Ολλανδία, Κροατία, Αγγλία, Γερμανία.

Οι δέκα δεύτερες από τη φάση των ομίλων των ευρωπαϊκών προκριματικών (Πορτογαλία, Σουηδία, Ιταλία, Ουκρανία, Ουαλία, Σκωτία, Τουρκία, Ρωσία, Πολωνία, Β. Μακεδονία), μαζί με δύο ομάδες από τη γενική κατάταξη του UEFA Nations League 2020/21 (Αυστρία και Τσεχία), θα χωριστούν σε δύο γκρουπ:

Οι έξι καλύτεροι δεύτεροι από τη φάση των ομίλων των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης τοποθετούνται στο 1ο  γκρουπ και θα παίξουν τον ημιτελικό των play-off εντός έδρας, ενώ οι υπόλοιπες έξι ομάδες θα τοποθετηθούν στο 2ο γκρουπ.

Για τον προσδιορισμό των έξι καλύτερων δεύτερων, αρχικά δεν λήφθηκαν υπόψη τα αποτελέσματά τους έναντι των ομάδων που κατέλαβαν την έκτη θέση (για ομίλους με έξι ομάδες), ενώ στη συνέχεια εφαρμόστηκαν τα ακόλουθα κριτήρια:

1. βαθμοί, 2. διαφορά τερμάτων, 3. επίθεση, 4. εκτός έδρας γκολ, 5. νίκες, 6. εκτός έδρας νίκες, 7. καλύτερη πειθαρχική συμπεριφορά (κίτρινες, κόκκινες κάρτες), 8. η συμμετοχή στη λίστα για το UEFA Nations League 2020/21.

Oι έξι ομάδες του 1ου γκρουπ: Ιταλία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σκωτία, Σουηδία, Ουαλία

Οι έξι ομάδες του 2ου γκρουπ: Πολωνία, Τουρκία, Ουκρανία. Β. Μακεδονία, Αυστρία, Τσεχία.

Δεν μπορούν να κληρωθούν η Ουκρανία με τη Ρωσία.

Η κλήρωση θα αρχίσει με την τοποθέτηση των έξι ομάδων με την καλύτερη κατάταξη, δηλαδή των ομάδων από το 1ο γκρουπ, στους ημιτελικούς 1, 2, 3, 4, 5 και 6 αντίστοιχα ως γηπεδούχοι.

Η πρώτη ομάδα που θα κληρωθεί θα καταλάβει τη θέση της έδρας στον ημιτελικό 1, η δεύτερη ομάδα που θα κληρωθεί στον ημιτελικό 2 και ούτω καθεξής.

Στη συνέχεια, η κλήρωση θα προχωρήσει στην κατανομή των ομάδων από το 2ο γκρουπ στα ζευγάρια των ημιτελικών μία προς μία. Η πρώτη ομάδα που θα κληρωθεί από το 2ο γκρουπ θα καταλάβει την εκτός έδρας θέση στον ημιτελικό 1, η δεύτερη ομάδα που θα κληρωθεί στον ημιτελικό 2 και ούτω καθεξής, μέχρι να καθοριστούν όλα τα ζευγάρια των ημιτελικών.

Οι ημιτελικοί 1 και 2 ανήκουν στη διαδρομή Α των Play-off, οι ημιτελικοί 3 και 4 συνθέτουν τη διαδρομή Β και οι ημιτελικοί 5 και 6 συγκροτούν τη διαδρομή Γ. Για να καθοριστεί ποιος νικητής ημιτελικού θα παίξει εντός έδρας στον τελικό, θα πραγματοποιηθεί μια επιπλέον κλήρωση για κάθε διαδρομή.

Ημιτελικοί play-off: Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022
Τελικοί play-off: Τρίτη 29 Μαρτίου 2022
Η UEFA θα επιβεβαιώσει τις ώρες έναρξης μετά την κλήρωση.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.