Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Μαντούρο: «Βίωσα την "κόλαση" της Τούμπας, θα είναι καυτή ατμόσφαιρα»

 Την «καυτή» ατμόσφαιρα της Τούμπας, μέσα από δικές του αναμνήσεις  που έζησε φορώντας την φανέλα του ΠΑΟΚ (2014-15), υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην ολλανδική ιστοσελίδα sportnieuws.nl, ο 41χρονος Ολλανδός πρώην αμυντικός Χέντβιχες Μαντούρο.

 Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, αγωνίστηκε σε μεγάλα ευρωπαϊκά γήπεδα χάρη στη θητεία του στη Βαλένθια και τη Σεβίλλη. Έπαιζε ανά δεκαπενθήμερο στο «Μεστάγια» και το «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν», αλλά και το γήπεδο της Τούμπας του ΠΑΟΚ τού έκανε τεράστια εντύπωση. 
 «Είναι πραγματικά ξεχωριστό, παρόλο που χωράει μόνο 28.000 θεατές. Όλα είναι πολύ παλιά και φθαρμένα, αλλά οι οπαδοί δίνουν ζωή στο γήπεδο. Το σύνθημά τους είναι: "Καλώς ήρθατε στην κόλαση της Τούμπας". Ε, αυτό το βίωσα σίγουρα», λέει γελώντας ο Μαντούρο στο Sportnieuws.nl.

 Σύμφωνα με τον Μαντούρο, η αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό, ειδικότερα, δημιουργούσε συχνά αξέχαστες στιγμές.  Ως παράδειγμα, αναφέρει το ντέρμπι του Κυπέλλου το 2014. 
 «Πριν από τον αγώνα, το γήπεδο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες. Αν το έκανες αυτό στην Ολλανδία, θα αντιμετώπιζες σοβαρά προβλήματα. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ συγκρίνεται κάπως με τη Φέγενορντ, ενώ ο Ολυμπιακός μοιάζει περισσότερο με τον Άγιαξ. Αυτό το μίσος είναι βαθιά ριζωμένο», τόνισε.

 Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πιο έντονη ανάμνηση που έχει από την Τούμπα· εκείνη αφορά τον ίδιο αγώνα: 
 «Λίγο πριν τη σέντρα, οι οπαδοί μας πέταξαν κιλά από σαπισμένους γάβρους στον πάγκο του Ολυμπιακού ,  μια αναφορά στο παρατσούκλι τους. Η έναρξη του αγώνα καθυστέρησε μιάμιση ώρα, επειδή ορισμένοι παίκτες έκαναν όντως εμετό. Η μυρωδιά είναι απαίσια, φυσικά. Αυτό ξεπέρασε λίγο τα όρια, αλλά τέτοιες καταστάσεις διασφαλίζουν ότι έχω μοναδικές αναμνήσεις από τον ΠΑΟΚ και το γήπεδο της Τούμπας», πρόσθεσε.

 Σύμφωνα με τον Μαντούρο, η υπερηφάνεια της πόλης παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο τεράστιο ενδιαφέρον που περιβάλλει τον διεθνή αγώνα της Ελλάδας: 
 «Η εθνική ομάδα αντιμετωπίζεται πλέον ως ομάδα κορυφαίου επιπέδου, ειδικά μετά την έκπληξη απέναντι στη Γερμανία (νίκη με 1-0). Γι' αυτό οι φίλαθλοι ανυπομονούν να πάνε στο γήπεδο», πρόσθεσε.

 Και συνέχισε:
 «Περίπου εκατό χιλιάδες άνθρωποι ήθελαν να αγοράσουν εισιτήρια. Θέλουν διακαώς να δείξουν ότι η Ελλάδα πρέπει να παίζει στην Τούμπα πιο συχνά. Η ατμόσφαιρα θα είναι καυτή  οι Έλληνες γενικά νοιάζονται περισσότερο για το ποδόσφαιρο συλλόγων, και τότε είναι που ξεσηκώνονται πραγματικά».
 
 Ο Μαντούρο περιμένει έναν αγώνα παρόμοιο με αυτόν απέναντι στη Σερβία, όσον αφορά τη ροή του παιχνιδιού: 
«Η Ολλανδία θα έχει μεγάλη κατοχή μπάλας και θα υπαγορεύσει τον ρυθμό, αλλά η Ελλάδα διαθέτει πολύ καλύτερη επίθεση. Πρέπει οπωσδήποτε να προσέξουν τις αντεπιθέσεις παικτών όπως ο Χρήστος Τζόλης της Άρσεναλ. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, η Ολλανδία θα έπρεπε απλώς να κερδίσει». 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness