Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μία ανάσα από το βάθρο η Εθνική στο Κόμπο

Mία ανάσα από το ν΄ ανέβει στο βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Βουδαπέστη βρέθηκε η Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης, αφού μετά εντυπωσιακή εμφάνιση πήρε την 4η θέση στο Κόμπο, συγκεντρώνοντας 88.2000 βαθμούς

Με την ελληνική ομάδα αγωνίστηκαν οι Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλλένια Γιαλαμά, Ζωή Καραγγέλου, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Σοφία Μαλκογεώργου και Αντριάνα Μισίκεβιτς.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ουκρανία με 95.0333, το ασημένιο η Ιαπωνία με 93.5667 και το χάλκινο η Ιταλία με 92.0333.

Είναι η καλύτερη που έχει πάρει ποτέ η Εθνική σε ομαδικό αγώνισμα του αθλήματος στην ιστορία των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων και η δεύτερη καλύτερη γενικότερα, μετά το προχθεσινό ιστορικό χάλκινο μετάλλιο της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στο Τεχνικό Σόλο.

Με τις Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη - Κομινέα, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου και Αντριάνα Μισίκεβιτς (αναπλ. Λυδία Παπαναστασίου) η Ελλάδα εκτέλεσε θαυμάσια τη χορογραφία της με την επωνυμία «Άφρικα», συγκεντρώνοντας 88.2000 βαθμούς, που την έφεραν στην 4η θέση.

«Είναι μια ακόμα ιστορική διάκριση, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα παίρνει τόσο υψηλή θέση σε ομαδικό αγώνισμα σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Καλλιτεχνική Κολύμβηση. 

Είμαστε πολύ περήφανες γιατί κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Μας βγήκε τέλεια η χορογραφία. Περιμέναμε αυτές τις συνεχείς συμμετοχές σε τελικούς και τις καλές εμφανίσεις διότι έχουμε δουλέψει σκληρά», είπε ο Κρυσταλλένια Γιαλαμά.

Αύριο Τρίτη (21/6), θα αγωνιστούν (10.00) στον προκριματικό του Ελεύθερου Ντουέτου οι Ευαγγελία Πλατανιώτη/Σοφία Μαλκογεώργου, ενώ το απόγευμα (17:00), η Εθνική ομάδα αγωνίζεται στον τελικό του Τεχνικού Ομαδικού.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

 

    

 

randomness