Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το μήνυμα της ΑΕΚ για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή


Ένας αιώνας συμπληρώθηκε από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η ΠΑΕ ΑΕΚ ως ένα από τα σπουδαιότερα σωματεία της προσφυγιάς, έστειλε το δικό της μήνυμα. 
Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι «κιτρινόμαυροι» αναφέρουν: 
«Η φετινή Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, έχει την ιδιαιτερότητα της συμπλήρωσης των 100 χρόνων, από τις αποφράδες εκείνες μέρες της Καταστροφής και της ολοκλήρωσης της συστηματικής Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ιωνίας που ξεκίνησε το 1913.
Είναι μια μέρα γεμάτη θλίψη, μια μέρα στην οποία τα συναισθήματα μας πλημμυρίζουν. 
Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις Πατρίδες μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας που έφτασαν στην μητροπολιτική Ελλάδα μεσα απο χίλια βάσανα, αφήνοντας πίσω ανθρώπους που χάθηκαν για πάντα, περιουσίες, κομμάτια της ζωής τους που δε μπορούσαν ποτέ να αναπληρωσουν.
Τους θυμόμαστε και τους τιμούμε και σήμερα. Τους τιμούμε κάθε στιγμή από τότε που ιδρύθηκε το αθλητικό καμάρι του Προσφυγικού Ελληνισμού, η Αθλητική Ενωσις Κωνσταντινουπολεως.
Τους τιμούμε και αναβιώνουμε τις μνήμες των Αλησμόνητων Πατρίδων μας, 100 χρόνια μετά την Καταστροφή, με την λειτουργία σε λίγες μέρες του Κέντρου Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού «Αγιά Σοφιά».
Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!»
 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

 

randomness