Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Νέο κρούσμα ντόπινγκ στην Κένυα

    Η Λιλιάν Κασαϊτ Ρεντζερούκ, η οποία τερμάτισε 12η στον τελικό των 5.000 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το περασμένο καλοκαίρι, έγινε η όγδοη εκπρόσωπος της Κένυας, που κρίθηκε ένοχη για χρήση απαγορευμένων ουσιών, από την Μονάδα Ακεραιότητας του στίβου (UIA).

    Η 25χρονη δρομέας, πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 3.000 μέτρα κάτω των 18 ετών, βρέθηκε τον μπερασμένο Ιανουάριο, «θετική» στην ουσία λετροζόλη, ενώ ο αποκλεισμός της, ισχύει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023.

    Αντιμέτωπη με ένα «κύμα» κρουσμάτων ντόπινγκ, η Ομοσπονδία Στίβου της Κένυας έχει λάβει μια σειρά μέτρων για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος, ανακοινώνοντας τον Ιούλιο την επανέναρξη της μονάδας πληροφοριών και ερευνών «με στόχο την εξάρθρωση των καρτέλ και τον πόλεμο κατά του ντόπινγκ, σ' ένα νέο επίπεδο».

    Μεταξύ των υπόλοιπων πρωταθλητών που βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, είναι ο 34χρονος Λόρενς Τσερόνο, νικητής του 2019 στον Μαραθώνιο της Βοστώνης και του Σικάγο και τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρυσι. Ο Τσερόνο βρέθηκε «θετικός στην ουσία «τριμεταζιδίνη» κατά την διάρκεια ελέγχου αγώνων στις 23 Μαϊου και αποκλείσθηκε πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που φιλοξενήθηκε τον Ιούλιο στο Ορεγκον.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ