Δ. Αβραμόπουλος: Να χτιστούν φράχτες για να ανακοπούν τα ρεύματα των ξενοφοβικών κινημάτων
«Να χτιστούν φράχτες για να ανακοπούν τα ρεύματα των ξενοφοβικών κινημάτων, του εθνικισμού και του λαϊκισμού, και να ισχυροποιηθούν οι δεσμοί ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρώπης αλλά και να υπερισχύσουν η ανθρωπιά και η ευαισθησία σε επίπεδο κοινωνίας», τόνισε από τα Ιωάννινα ο επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την ομιλία του σε συνέδριο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων.
Ο επίτροπος Μετανάστευσης κατά την ομιλία του στο συνέδριο που έχει θέμα το«Προσφυγικό - Μεταναστευτικό: Ευρωπαϊκό πρόβλημα ή αφορμή για επανακαθορισμό της σχέσης, αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών -μελών; Νομική διάσταση στην εσωτερική νομοθεσία», παρουσίασε τη νομική και πολιτική διάσταση του θέματος, καθώς και την πολιτική μετανάστευσης της ΕΕ.
Ο κ. Αβραμόπουλος είπε πως δοκιμάζεται αυτούς τους καιρούς και η μεταπολεμική αρχιτεκτονική αλλά και το αξιακό σύστημα, το όραμα και η ιδέα της Ευρώπης. Μάλιστα, επισήμανε ότι το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα δεν αποτελεί ζήτημα ευρωπαϊκό, αλλά διεθνές που έχει πάρει και παγκόσμιες διαστάσεις, καθώς 50 εκατομμύρια πρόσφυγες βρίσκονται ανά τον κόσμο, για να υπογραμμίσει στη συνέχεια πως η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλης κλίμακας κρίση και δοκιμάζεται η συνοχή, η αλληλεγγύη, οι αξίες και οι αρχές της, η ενότητά της.
(ΑΠΕ)



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

