Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το άγχος του «τσάρου» και η συμφωνία των δύο

Στο Στρασβούργο θα πετάξει το απόγευμα της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να παραβρεθεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην μνήμη του μέχρι πρότινος προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι που έφυγε πρόσφατα.

Ο πρωθυπουργός, πέρα από τις επαφές με άλλους αρχηγούς κρατών που θα βρεθούν εκεί, έχει προγραμματισμένο τετ α τετ με την Ρομπέρτα Μετσόλα.

Η Μαλτέζα, μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, την οποία είχε συναντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου τον περασμένο Αύγουστο, υποστηρίχτηκε ενεργά από τον πρωθυπουργό και τη ΝΔ για να λάβει το χρίσμα του ΕΛΚ για την προεδρία του ευρωκοινοβουλίου.

Μάλιστα για πολλούς η Ρομπέρτα Μετσόλα αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την προεδρία του σώματος στην ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη 18 Ιανουαρίου στο Στρασβούργο.

 
Επίσκεψη  
ΝΔ
Απροειδοποίητη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Χρήστος Σταϊκούρας πριν από λίγες ημέρες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και κατευθύνθηκε στο γραφείο  του γενικού γραμματέα.
 
Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών δεν είχε ειδοποιήσει καν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό για την επίσκεψη του εκεί.
 
Οι κακές γλώσσες λένε πως ο Χρήστος Σταϊκούρας ήθελε να δει ζητήματα της εκλογικής του περιφέρειας. Άλλωστε μέχρι πρότινος υφυπουργός εκεί ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου που επίσης εκλέγεται στην Φθιώτιδα.
 
Φαίνεται πως υπάρχει ένα εκλογικό άγχος στην πλατεία Συντάγματος.
 
Συμφωνία
 
Ανοιχτή γραμμή φαίνεται πως έχει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς με τον Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο για μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με το Πεντάγωνο.
 
Όχι ότι είναι κάτι κακό, απεναντίας πρέπει να υπάρχει συνεργασία αλλά καλό είναι να γνωρίζουν πως σε κάθε υπουργείο τον τελικό λόγο τον έχει ο υπουργός.
 
Θα επανέλθουμε…
 
Ψηφοδέλτια 
 
Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, αυτή την την φορά, θα διεκδικήσει μια έδρα στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο.
ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων