Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αντιπρόεδρος στο Ευρωκοινοβούλιο η Εύα Καϊλή – Στο Στρασβούργο και ο Ανδρουλάκης

Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ακόμα και με την πρώτη ψηφοφορία, αύριο Τρίτη αναμένεται να εκλεγεί για τα επόμενα δυόμισι χρόνια η Εύα Καϊλή.
 
Η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να καταλάβει μια από τις πέντε θέσεις αντιπροέδρων που δικαιούται η ομάδα των σοσιαλιστών, η οποία έχει συνάψει συμφωνία για εναλλαγή στη θέση του προέδρου με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα- εξ ου και η Μαλτέζα Ρομπέρτα Μέτσολα θα λάβει τη θέση του (αποθανόντος) Νταβίντ Σασόλι.
 
Για τη στήριξη της Εύας Καϊλή θα δώσει τη μάχη και ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επέλεξε και να παραμείνει ευρωβουλευτής, με την επιρροή που διαθέτει και με τη νέα του ιδιότητα.
 
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, άλλωστε, θέλει να αποκαταστήσει τις σχέσεις του -που δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές – με τη Θεσσαλονικιά, που το επόμενο διάστημα φιλοδοξεί να παίξει σημαντικότερο ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας, ακόμα και αν επιλέξει μια νέα θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο.
 
Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατά το παρελθόν επέμεναν πως η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ φλέρταρε (και πιθανόν, υπό προϋποθέσεις, να φλερτάρει ακόμα) με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και  με τον Νίκο Ανδρουλάκη να μην θέλει μια τέτοια απώλεια είτε πριν είτε μετά τις εθνικές κάλπες.
 
ΥΓ: Εν αντιθέσει με την Εύα Καϊλή, δύσκολη θεωρείται η επανεκλογή του Δημήτρη Παπαδημούλη του ΣΥΡΙΖΑ.
ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

 

Απόψεις

Ο πνευματικός κόσμος της Λαμίας και της Φθιώτιδας, θρηνεί την απώλεια του Ακαδημαϊκού δασκάλου Τριαντάφυλλου Παπαναγιώτου.Ο Τριαντάφυλλος Παπαναγιώτου ήταν δάσκαλος...
randomness