Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Εγκληματικό σαμποτάζ στην τηλεδιοίκηση της γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη: Έσπασαν το τσιμέντο, έκοψαν το καλώδιο… Ήθελαν νεκρούς λέει ο Κυρανάκης

Δολιοφθορά σε καλώδια τηλεδιοίκησης του σιδηρόδρομου Αθήνα – Θεσσαλονίκη, στο σημείο Πλατύ Κατερίνης, λίγο μετά τα Τέμπη, το απόγευμα της Τετάρτης (25/2) κατήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στο ΕΡΤnews και στην εκπομπή Newsroom.

Ο κ. Κυρανάκης, ανέφερε ότι το σημείο είχε επικαλυφθεί με τσιμέντο ώστε να μην μπορούν να κλαπούν τα καλώδια.

Η εκτίμησή του αναπληρωτή υπουργού είναι ότι στην περίπτωση αυτή «κάποιοι ήθελαν νεκρούς» λίγες ημέρες πριν την επέτειο των τριών χρόνων της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

«Οι δράστες θα πιαστούν», είπε αν και συμπλήρωσε ότι στο σημείο δεν υπάρχουν κάμερες καθώς είναι εκτός οικισμού. «Είναι στη μέση της διαδρομής, σε ένα χωράφι», είπε και πρόσθεσε ότι οι δράστες έσπασαν το τσιμέντο και με ειδικά εργαλεία έκοψαν τα καλώδια, χωρίς ωστόσο να τα πάρουν.

«Το έκαναν για τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», τόνισε και πρόσθεσε ότι έπεσε όλη τηλεδιοίκηση, η οποία βρίσκεται υπό αποκατάσταση.

:

 

Πηγή: hellasjournal.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.