Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εκδήλωση της Κοινωνίας της Πληροφορίας για τα έργα που θα κάνουν τις ζωές των πολιτών και τη λειτουργία των επιχειρήσεων πιο εύκολες

«Μετασχηματίζοντας την Ελλάδα» ήταν το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης της Κοινωνίας της Πληροφορίας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη. Την εκδήλωση προλόγισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη «δουλειά που έχει κάνει η Κοινωνία της Πληροφορίας και τη σημαντική της αρωγή στην υλοποίηση των έργων του ψηφιακού μετασχηματισμού».

Περαιτέρω, στάθηκε ιδιαίτερα στην «καταλυτική συνδρομή της εταιρείας και σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας». Καταλήγοντας, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι «όλα όσα έχουμε κάνει είναι μόνο η αρχή. Αυτό που επετεύχθη είναι να έχει πλέον απελευθερωθεί το ταλέντο των ανθρώπων μας. Εκεί που πριν από μερικά χρόνια ρωτάγαμε "αυτό πώς το κάνατε;", τώρα μας ρωτούν αυτοί "Πώς το κάνατε;". Και αυτό είναι δικό σας κατόρθωμα. Γι' αυτό σας ευχαριστώ πολύ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κοινωνίας της Πληροφορίας Δημήτρης Ασκούνης στον χαιρετισμό του δήλωσε πως «αποδείξαμε ότι όταν υπάρχει στρατηγικό σχέδιο, θέληση και πίστη σε κοινό σκοπό μπορούμε να πετύχουμε. Προχωράμε υλοποιώντας ακόμα περισσότερα έργα που κάνουν τις ζωές των πολιτών και την λειτουργία των επιχειρήσεων πιο εύκολες πέρα από κάθε άλλη φορά. Υποστηρίζουμε το υπουργείο για να πετύχει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Υποστηρίζουμε το υπουργείο για να αλλάξει την χώρα, προς όφελος των πολιτών».

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας Σταύρος Ασθενίδης κλείνοντας την εκδήλωση έδωσε το στίγμα για την επόμενη μέρα: «Πετύχαμε πολλά, θέλουμε περισσότερα. Αυτό νομίζω όμως ότι εκφράζει την επιθυμία μας για την μετεξέλιξη της ΚτΠ από βασικού εκτελεστικού βραχίονα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε κεντρικό κόμβο για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και υλοποίηση έργων που ενδυναμώνουν την ψηφιακή σχέση του πολίτη με την δημόσια διοίκηση και που προωθούν δυναμικά την χώρα στην 4η βιομηχανική επανάσταση».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννης Τσακίρης και οι Γενικοί Γραμματείς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος και Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων