Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Επίτιμος δημότης Βύρωνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Επίτιμος Δημότης Βύρωνα ανακηρύχθηκε χθες το βράδυ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε ειδική τελετή στο δημαρχείο του Βύρωνα.

Την ανακήρυξη του Παναγιωτάτου σε επίτιμο δημότη Βύρωνα εισηγήθηκε ο δήμαρχος του ομώνυμου δήμου, Γρηγόριος Κατωπόδης, και ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Νωρίτερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετέβη στο Μετόχι της Αναλήψεως του Κυρίου, της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, στον Δήμο Βύρωνα, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό και ακολούθως τέλεσε τη θεμελίωση του κουβουκλίου του τάφου του Οσίου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου, ο οποίος έζησε και ετάφη στο Μετόχι.

Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν ο δήμαρχος της πόλης και ο ηγούμενος της Αγιορείτικης Μονής αρχιμανδρίτης Ελισσαίος, κληρικοί και μοναχοί, αυτοδιοικητικοί και άλλοι παράγοντες και πλήθος πιστών. Πριν από την είσοδό του στο Μετόχι, ο Πατριάρχης με τον δήμαρχο έκαναν τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πλάκας με την ευκαιρία της μετονομασίας της οδού, μπροστά από το Μετόχι, σε «Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου».

Στον Εσπερινό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι μητροπολίτες Καισαιριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, Κισσάμου και Σέλινου Αμφιλόχιος, και Πτολεμαΐδος Εμμανουήλ, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος Βύρωνα, και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, 'Αρχων Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αθανάσιος Μαρτίνος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness