Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Έρχεται fuel pass 3: Τι είπε ο Πρωθυπουργός στο ΣΚΑΪ

Τo Fuel Pass 3 είναι δεδομένο για το φθινόπωρο, με ένα κόστος τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ, ενώ μια νέα «επιταγή ακρίβειας» 300- 350 εκατ. ευρώ θα στηρίξει τα πλέον ευάλωτα νοικοκυριά.

«Το Fuel Pass θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ σήμερα.

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τη μείωση του ΕΦΚ
Για την στάση του να μην υπάρξει μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι υπάρχουν δύο λόγοι.

Ο πρώτος όπως είπε είναι ότι δημοσιονομικά δεν το αντέχουμε. Αυτή τη στιγμή, σημείωσε, η εμφαση δίνεται στην ενέργεια, αυτή είναι η επιλογή της κυβέρνησης. Εξάλλου, συμπλήρωσε, γιατί να ωφεληθεί ο επισκέπτης που έρχεται στην Ελλάδα; Μια οριζόντια μείωση θα σήμαινε απώλεια εσόδων και από κάποιους που αυτή τη στιγμή δεν έχουν δυσκολία να πληρώσουν. Αναφορικά με τα καύσιμα είπε ότι η παρέμβαση είναι στοχευμένη κι όχι οριζόντια, η οποία θα συνεχιστεί εφόσον χρειαστεί.

Πηγές του οικονομικού επιτελείου υπολογίζουν, ότι θα χρειαστούν και περισσότερα κονδύλια από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση του νέου Μηχανισμού για το ρεύμα, καθώς η τιμή του φυσικού αερίου δύσκολα θα υποχωρήσει στα επίπεδα των 100 ευρώ στον ορατό ορίζοντα.

ΠΗΓΗ:15MINUTES.GR

    

 

Απόψεις

Απορώ γιατί πολλοί εκπλήσσονται σήμερα με το άκουσμα της είδησης για την απαλλαγή όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση με τα μαύρα ταμεία της Siemens, λόγω καθυστέρησης...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness