Χρ. Βερναρδάκης: Με τη ΝΔ υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα προγραμματικών ιδεών
«Είναι προφανές ότι με τη ΝΔ υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα προγραμματικών ιδεών, επομένως νομίζω, ότι δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης και δεν πρέπει και να τεθεί κιόλας. Σε αυτήν την περίπτωση κινδυνεύει ένα πολιτικό σύστημα να παράξει μία αχρωμία και κινδυνεύει, επίσης, ο τρίτος πόλος, που θα είναι η Χρυσή Αυγή, να αναδειχθεί σε κυρίαρχο παίκτη του πολιτικού συστήματος», είπε μιλώντας στην εκπομπή «ανοιχτά μικρόφωνα» του «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9», ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην συντονιστής του κυβερνητικού έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Αναφερόμενος στις προτάσεις του προέδρου της ΝΔ για συνεργασία, ο κ.Βερναρδάκης είπε, ότι «αφενός δείχνουν μία ηττοπάθεια και αφετέρου μία προσπάθεια, από το παράθυρο να τραβηχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε μία ομηρία και αυτό ξέρουμε, ότι ήταν και το πολιτικό σχέδιο ευθύς εξαρχής, από τον Γενάρη, όχι μόνο του ελληνικού συστήματος αλλά και του ευρωπαϊκού».
Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, ο πρώην συντονιστής του κυβερνητικού έργου είπε ότι «όποιο είναι πρώτο κόμμα -να μην προδικάζουμε- ανάλογα και με την εκλογική δύναμη έχει την υποχρέωση και το καθήκον και τη δυνατότητα, στη βάση του δικού του προγράμματος, να σχηματίσει μία κυβέρνηση».
«Το ερώτημα ποιος μπορεί να το στηρίξει αυτό το πρόγραμμα και αυτή την κυβέρνηση, είτε ως εταίρος, είτε με την ψήφο ανοχής του, είτε με την ψήφο εμπιστοσύνης του, είτε με όποιον τρόπο θέλει, νομίζω είναι ένα ερώτημα, το οποίο απευθύνεται στα μικρότερα κόμματα, τα οποία στην πραγματικότητα έρχονται να συμπληρώσουν το έλλειμμα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας», ανέφερε, εκτιμώντας πάντως ότι «θα υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, έτσι ώστε να υπάρξει μία συνέχεια της προηγούμενης κυβέρνησης».
(ΑΠΕ)



Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

