Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η εξάντληση της τετραετίας, που θέλει ο Μητσοτάκης, προκαλεί προβλήματα στον Τσίπρα

Η εξάντληση της τετραετίας φέρνει νέα προβλήματα στον Αλέξη Τσίπρα

Νέα –και σημαντικά- προβλήματα αναμένεται να δημιουργήσει στον Αλέξη Τσίπρα η απόφαση-όπως όλα δείχνουν- του πρωθυπουργού να μην πραγματοποιήσει φέτος πρόωρες εκλογές και, πολύ περισσότερο, η εξάντληση της τετραετίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μάλιστα, με τη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», δηλώνει ευθέως πως θα εξαντλήσει την τετραετία, ώστε να κάνουν οι πολίτες σύγκριση με την πρωθυπουργία Τσίπρα- επιλέγει, δηλαδή, την ευθεία και προσωπικά αντιπαράθεση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ένα από τα προβλήματα είναι η διεξαγωγή ή όχι Συνεδρίου στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου, μέχρι τώρα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, αλλά και προκειμένου να αποφύγει νέο κύκλο εσωστρέφειας, που εκδηλώθηκε με τις εκλογές νέων νομαρχιακών επιτροπών- δεν είχε προγραμματίσει τη διεξαγωγή Συνεδρίου, το οποίο όμως  με βάση το Καταστατικό έπρεπε ήδη να είχε γίνει.

Η απομάκρυνση του χρόνου των εκλογών θα ξαναφέρει στην επιφάνεια το θέμα του Συνεδρίου, με την «Ομπρέλα» να προσανατολίζεται στο αίτημα για διεξαγωγή του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  θα πρέπει να ξαναφτιάξει στρατηγική, καθώς ένα Συνέδριο θα επιφέρει εσωκομματικές συγκρούσεις (και άρα ο χρόνος διεξαγωγής του θα πρέπει να απέχει από τις εσωκομματικές εκλογές).

Από την άλλη, όμως, εφόσον αποβεί σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που θα κάνει η ηγεσία, θα ενισχύσει προσωπικά σε σημαντικό βαθμό τον πρόεδρο του κόμματος  ενόψει της εθνικής κάλπης.

Όπως έχει γράψει το 15minutes.gr, o Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, με το που θα το επιτρέψει η πανδημία, προγραμματίζει να ζητήσει πρόωρες εκλογές, εκτιμώντας ότι η φθορά της κυβέρνησης θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα.

ΠΗΓΗ 15MINUTES

    

randomness