Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

«Η καρδιά του αθλητισμού χτυπάει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης στο "Ποσειδώνιο"

Το "Ποσειδώνιο" Αθλητικό Κέντρο επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να επιθεωρήσει τα οκτώ ανακαινισμένα γήπεδα καλαθοσφαίρισης του κέντρου και μίλησε με αθλητές και αθλητικούς παράγοντες για τα προβλήματα και τις προοπτικές του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις ενέργειες της κυβέρνησης, με τις οποίες προωθείται η δημιουργία του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ και της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου στην Τούμπα, αλλά έδωσε έμφαση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και στις υποδομές των χωρών άθλησης σε σχολεία και σε αθλητικά κέντρα.

«Αθλητισμός δεν είναι μόνο τα μεγάλα έργα, πιστεύω ότι η καρδιά του αθλητισμού χτυπάει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά» είπε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι πρέπει οι νέοι να έχουν τις κατάλληλες υποδομές για να αθλούνται και για λόγους καλής υγείας και ευεξίας και για να μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους στο χώρο του αθλητισμού.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι εκτός από τα κλειστά γυμναστήρια γίνονται παρεμβάσεις και σε πολλά ανοιχτά γήπεδα σε όλη τη χώρα, όπως έγιναν και στο Ποσειδώνιο για να δοθεί η δυνατότητα σε νέους κάθε ηλικίας να έχουν πρόσβαση στην άθληση.

Στο "Ποσειδώνιο" είχε προγραμματιστεί και ένας αγώνας με παλαίμαχους καλαθοσφαιριστές, που ματαιώθηκε λόγω της βροχής. "Φοβάμαι ότι πρέπει να αναβάλουμε το παιχνίδι μας για μια μέρα χωρίς βροχή" είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην προσωπική του ενασχόληση και στην αγάπη του για την καλαθοσφαίριση και μάλιστα παρέπεμψε στις μέρες που είχε συγκροτηθεί η ομάδα της Βουλής, όταν ήταν βουλευτής και ο πρώην προπονητής μπάσκετ, Γιάννης Ιωαννίδης. "Για κάποιο λόγο δε χάναμε ποτέ" αστειεύτηκε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε ακόμη τις κλειστές εγκαταστάσεις και το κολυμβητήριο. Στη συνέχεια μίλησε με παλιές δόξες της εθνικής και των συλλόγων του μπάσκετ, μεταξύ των οποίων οι Ζήσης, Γιαννούλης, Τσιάρας, Πρέλεβιτς, κ.α. για θέματα που αφορούν το χώρο της καλαθοσφαίρισης. Επέστησε, ιδιαίτερα την προσοχή τους στην ανάγκη να καταπολεμηθεί η αθλητική βία, η βία εντός και εκτός των γηπέδων.

Τον πρωθυπουργό συνόδευε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος και παρουσίασε τις εγκαταστάσεις στον κ. Μητσοτάκη, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή του ανθρώπου συντρίβεται και θυσιάζεται στον βωμό της υλικής ευδαιμονίας,της τεχνοκρατίας, του στείρου ωφελιμισμού και του άγονου...
randomness