Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Η υποδοχή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ)

Στο Άγιον Όρος έφτασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ξεκινά την επίσημη επίσκεψή του από το διοικητικό κέντρο της Αθωνικής Πολιτείας, τις Καρυές. Η πανηγυρική υποδοχή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη, σε μία υψηλού συμβολισμού επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Αγιώνυμο Όρος. 

Αποστολή ope.gr – ΚΑΡΥΕΣ: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

Ο Πρωθυπουργός και η συνοδεία του έφτασαν με ελικόπτερο ενώ στο ελικοδρόμιο των Καρυών τους υποδέχθηκε αντιπροσωπεία της Ιεράς Επιστασίας. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη, o Έλληνας Πρωθυπουργός, έγινε δεκτός στο ναό του Πρωτάτου από τον Πρωτεπιστάτη, Γέρων Αβραάμ Λαυριώτη και Ηγουμένους και αντιπροσώπους Ιερών Μονών.

Κατά την επίσημη υποδοχή τον Πρωθυπουργό συνοδεύει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Αλκιβιάδης Στεφανής. Επίσης, κατά την επίσημη υποδοχή παρέστησαν ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Τρικάλων, Κωνσταντίνος Σκρέκας και ο Βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Ιωάννης Γιώργος και ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλλιάνος. Τον κ. Μητσοτάκη συνοδεύει επίσης στην επίσκεψη ο γιός του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Στο Ναό του Πρωτάτου ο κ. Μητσοτάκης αφού άναψε λαμπάδα προσκύνησε την Ιερά Εικόνας της Παναγίας Άξιος Εστί. αμέσως μετά τη Δοξολογία ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Γέρων Αβραάμ Λαυριώτης προσφώνησε τον υψηλό επισκέπτη ενώ ακολούθησε η αντιφώνηση του Πρωθυπουργού.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται ως Πρωθυπουργός το Άγιον Όρος. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο ope.gr ότι η επίσκεψη του Πρωθυπουργού έχει υψηλούς συμβολισμούς καθώς το Άγιον Όρος αποτελεί έναν φάρο της Ορθοδοξίας με παγκόσμια ακτινοβολία, γεγονός που αναγνωρίζει και τιμά διαχρονικά η Ελληνική Πολιτεία.

Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης θα μετέβη στο Ιεροκοινοτικό Μέγαρο όπου είχε συνάντηση με τους Καθηγουμένους και τους Αντιπροσώπους των 20 Ιερών Μονών και την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, και συμμετείχε στην Πανηγυρική Έκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη. Ο Πρωθυπουργός ακολούθως παρακάθησε σε γεύμα μαζί τους.

Επίσκεψη σε τέσσερις Ιερές Μονές

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσημης υποδοχής ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί σήμερα κατά σειρά στις Ιερές Μονές Ιβήρων, Βατοπαιδίου και Σίμωνος Πέτρας όπου το βράδυ θα διανυκτερεύσει μαζί με τη συνοδεία του.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη θα ολοκληρωθεί το πρωί του Σαββάτου όπου θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος από όπου στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το λιμάνι της Ουρανούπολης και την επιστροφή του στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ OPE.GR

 

randomness