«Ήταν σαν πόλεμος» – Σοκαριστική μαρτυρία για την τραγωδία στην ταβέρνα
Μια ανείπωτη τραγωδία ζει τις τελευταίες ώρες η Καλαμάτα. Μια τραγωδία που κόστισε τρεις ζωές ανήμερα της ημέρας της Υπαπαντής, μεγάλης γιορτής για την πόλη. Βράδυ Σαββάτου (02.02.2019) και στην ταβέρνα «Διόνυσος» βρίσκονταν πέντε παρέες. Κανείς δεν φανταζόταν τι επρόκειτο να συμβεί μέσα σε λίγα λεπτά.
Τρεις γυναίκες, δυο εργαζόμενες 53 και 46 ετώνκαι η σύζυγος του ιδιοκτήτη της ταβέρνας, 53 ετών, έχασαν τη ζωή τους όταν στην προσπάθεια για αλλαγή της φιάλης υγραερίου, έγινε το κακό. Οι μαρτυρίες αναφέρουν πως οι φλόγες μέσα στην κουζίνα της ταβέρνας έφτασαν μέχρι τα έξι μέρα. Σε κατάσταση απόγνωσης, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, με μια βαριοπούλα προσπάθησε να σπάσει τον τοίχο για να σώσει τις εργαζόμενες και τη σύζυγό του. Δυστυχώς, δεν μπόρεσε να τις σώσει από το θάνατο. Τόσο ο ίδιος όσο και άλλη μια εργαζόμενη στην ταβέρνα, για νεαρή γυναίκα 27 ετών, τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου όταν (κατά τις πρώτες εκτιμήσεις) φιάλη υγραερίου προκάλεσε ανάφλεξη και φωτιά στην κουζίνα της ταβέρνας, έμοιαζαν με αρχαία τραγωδία. Ένοικος διαμερίσματος πάνω από το μαγαζί μίλησε στο newsit.gr και περιέγραψε τις πρώτες στιγμές. «Έμοιαζε με πόλεμο», λέει.
Όταν προκλήθηκε η φωτιά, αμέσως κατέβηκαν να δουν τι συνέβαινε. «Παναγία μου, τι συμβαίνει» σκέφτηκαν όλοι, όπως λέει σοκαρισμένος ο κάτοικος της περιοχής.«Ακούσαμε ένα υπόκωφο βουητό και έσπασαν τζάμια. Νομίζαμε ότι ήταν σεισμός, ακούσαμε το θόρυβο και κατεβήκαμε γρήγορα κάτω. Υπήρχε λάμψη παντού, ήταν σαν να είμαστε στο μέτωπο, σε πόλεμο, σαν να βλέπαμε σκηνή πολεμικής ταινίας».
«Ήταν τραγικές η στιγμές, τραγική φυσιογνωμία και ο ιδιοκτήτης, πάλευε να σώσει τη γυναίκα του, όλη του η ζωή ήταν μέσα στο κτίριο που καιγόταν, ήταν σαν να βλέπαμε αρχαία ελληνική τραγωδία» αναφέρει. Αποκάλυψε ότι ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας «προσπάθησε δυο, τρεις φορές να μπει μέσα, χωρίς να υπολογίζει τη σωματική του ακεραιότητα. Ήταν μέσα η γυναίκα του, ήταν οι υπάλληλοί του που ήταν σαν άνθρωποι της οικογένειάς του. Εμείςπροσπαθούσαμε να τον κρατήσουμε εκτός του μαγαζιού. Πήρε από μια διπλανή αποθήκη μια βαριοπούλα και άρχισε να χτυπάει τον τοίχο, μήπως καταφέρει να ανοίξει μια δίοδο σωτηρίας για αυτούς που είχαν παγιδευτεί μέσα. Ήταν σε κατάσταση ισχυρού σοκ».
Οι πελάτες που βρίσκονταν στο μαγαζί γλίτωσαν επειδή, όπως εκτίμησε, μετά την ανακαίνιση που έγινε στην ταβέρνα το περασμένο καλοκαίρι, η κουζίναόπου συνέβη η τραγωδία, χωρίστηκε από το χώρο όπου βρίσκονταν τα τραπέζια με έναν πέτρινο τοίχο και μια διακοσμητική κάβα.
Περιγράφει και τη συγκλονιστική στιγμή όταν οι πυροσβέστες μπήκαν στο χώρο της τραγωδίας. Τότε «διαπίστωσαν ότι υπήρχαν τρία άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους. Έβγαλαν τρία αρτιμελή, από όσο καταλάβαμε, άτομα από μέσα. Άλλωστε δεν έγινε έκρηξη, ανάφλεξη ήταν και υπήρχε ωστικό κύμα και βουητό. Οι τραυματισμένοι, ο ιδιοκτήτης και μια κοπέλα που σέρβιρε ήταν όρθιοι στη σάλα της ταβέρνας, όταν συνέβη το δυστύχημα και τραυματίστηκαν από τα θραύσματα των τζαμιών».
Για τον ίδιο «ήταν θαύμα που η φωτιά δεν εξαπλώθηκε και στους πάνω ορόφους όπου υπάρχουν διαμερίσματα ή σε γειτονικά κτίρια. Προσπαθούσαμε να τη σβήσουμε με πυροσβεστήρες που πήραμε από γειτονικά καταστήματα, μέχρι να έρθει η πυροσβεστική».
ΠΗΓΗ NEWSIT