Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Λάρισα: Συναγερμός για 16χρονη με ηπατίτιδα

Συναγερμός έχει σημάνει στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας λόγω μίας 16χρονης κοπέλας η οποία εισήχθη για νοσηλεία με συμπτώματα ηπατίτιδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν κι άλλα περιστατικά με ηπατίτιδα είναι υπό διερεύνηση στη χώρα ωστόσο κανένα από αυτά δεν θεωρείται ακόμη ύποπτο, καθώς πρέπει να γίνεί μία σειρά από εξετάσεις  ώστε να αποκλειστούν όλες οι άλλες μορφές, αλλά και να γίνουν εξειδικευμένες αναλύσεις. Όπως διευκρίνινσε αρμόδια πηγή στο in.gr κανένα από τα λίγα περιστατικά που ελέγχονται αυτή τη στιγμή δεν πληροί ακόμη όλα τα συμπτώματα της οξείας ηπατίτιδας για να θεωρηθεί ύποπτο.

Τα συμπτώματα της κοπέλας, πυρετός και εξανθήματα, εμφανίστηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, έχει διαπιστωθεί ηπατίτιδα (φλεγμονή του ήπατος) αλλά όχι κάποια από τις γνωστές μορφές της (Α,Β,C).

Ήδη έχει αποσταλεί αίμα για έλεγχο σε ότι αφορά αδενοϊό στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης, ενώ το περιστατικό έχει δηλωθεί και στον ΕΟΔΥ.

Σε ότι αφορά την κλινική της εικόνα είναι καλή.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν στο onlarissa.gr, πως η 16χρονη αντιμετωπίζεται ως «ύποπτο περιστατικό», καθώς πληροί μέρος των συμπτωμάτων που έχουν σημάνει συναγερμό στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα, έχοντας νοσήσει από covid19 τον περασμένο Ιανουάριο, εμβολιασμένη. Ωστόσο, οι δείκτες του ήπατος δεν είναι «ποσοτικά επαρκείς» ώστε να μπορεί να εξαχθεί άμεσα συμπέρασμα.

Συμπέρασμα, που αναμένεται να βγει από τις εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης.οι κανόνες υγιεινής”, τονίζει η κα. Λουρίδα.

ΠΗΓΗ:15MINUTES.GR

    

 

Απόψεις

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness