Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Νοσοκομείο Άγιος Παύλος – Δεν ήταν υγειονομικός αυτός που ζήτησε μίζα για ένα κρεβάτι ΜΕΘ – Τι αναφέρει ο διοικητής

Σάλος έχει προκληθεί από το πρωί με την είδηση ότι ζητήθηκε από συγγενή ασθενούς με κοροναϊό που νοσηλευόταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, να δώσει 3.500 ευρώ προκειμένου να βρεθεί κρεβάτι στην εντατική

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Άγιος Παύλος, που έχει βρεθεί στο κέντρο της προσοχής εξαιτίας της καταγγελίας για μίζα 3.500 ευρώ για ένα κρεβάτι ΜΕΘ, ξεκαθαρίζει ότι το άτομο που τηλεφώνησε στον συγγενή του ασθενούς δεν εργάζεται στο νοσοκομείο. Την ίδια στιγμή συστήνει προσοχή στους πολίτες να είναι προσεκτικοί καθώς επιτήδειοι εκμεταλλεύονται την τραγική κατάσταση που βιώνουν εκατοντάδες οικογένειες.

Ο κ. Οδυσσέας Κάτσακας, μίλησε στην ΕΡΤ, για τις λεπτομέρειες του περιστατικού. Όπως είπε «την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου κατά τις 11 τηλεφώνησε ο συγγενής που τυγχάνει να είναι αστυνομικός στη Ρόδο καθώς ο πεθερός ήταν σε μας βαριά, διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ. Μας πήρε τηλέφωνο και ρωτούσε εάν πραγματικά ισχύει ότι για να μπει στη ΜΕΘ πρέπει να πληρώσει καθώς μια κυρία τον πήρε τηλέφωνο λέγοντας είμαι “επιτακτικός” υγειονομικός. Ακόμα όπως ανέφερε ο αστυνομικός η γυναίκα που ζήτησε τα χρήματα είπε στη σύζυγο του αστυνομικού ότι ο πατέρα σας είναι βαριά, ότι πρέπει να τον βάλω στη ΜΕΘ και να του κάνω τραχειοστομία, αλλιώς θα πεθάνει. Γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις, έχω μεγάλη δύναμη αν μου δώσετε 3.500 θα τα καταφέρω αλλιώς ο πατέρα σας θα πεθάνει».

Οι συγγενείς να ενημερώνονται πάντα από το νοσοκομείο

Ο Διοικητής του νοσοκομείου πρόσθεσε ότι η γυναίκα που ζήτησε τα χρήματα δεν ήταν άτομο του νοσοκομείου, υγειονομικός ή νοσηλευτής κι έκανε γνωστό ότι αμέσως κατήγγειλαν το γεγονός εγγράφως στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

«Η ΜΕΘ ήταν γεμάτη είχαμε επτά κρεβάτια και αυτός ήταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ σε ειδικό χώρο και είχε δηλωθεί και περίμενε τη σειρά του για να μπει σε κρεβάτι ΜΕΘ που θα άδειαζε, πράγμα που έγινε σύντομα καθώς άδειασε κρεβάτι και μπήκε» σημείωσε.

Ο κ. Κάτσακας κατέληξε συμβουλεύοντας τους συγγενείς των ασθενών να προσέχουν και να ενημερώνονται πάντα από το νοσοκομείο και να μην πιστεύουν κανένα ότι μπορεί να πληρώσουν και να τους δοθεί θεραπεία καθώς υπάρχει αυστηρό πρωτόκολλο και διαδικασία για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

ΠΗΓΗ:IN.GR

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.