Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πως ο ΣΥΡΙΖΑ «καπελώνει» το ΠΑΣΟΚ – Θέλει Εξεταστική για την «υπόθεση Ανδρουλάκη»

Κλιμακώνει τις κινήσεις του ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόπειρα παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, επιδιώκοντας να την «χρεώσει» στην κυβέρνηση και να αποκτήσει πολιτικά οφέλη.
 
Σήμερα ο Γιώργος Κατρούγκαλος επρόκειτο να καταθέσει ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, αν και η Βουλή είναι κλειστή και θα ανοίξει μετά το Δεκαπενταύγουστο.
 
Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, πάντως, η Κουμουνδούρου επιδιώκει τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, με στόχο να βάλει εμμέσως στο στόχαστρο τον πρωθυπουργό.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκμεταλλευτεί προς την κατεύθυνση αυτή το νέο αναθεωρημένο Σύνταγμα, που δίνει τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση για Εξεταστική και αυτή να εγκριθεί εφόσον συγκεντρώσει 120 ψήφους.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ (που είναι βέβαιον ότι θα ψηφίσει την πρόταση) θα κατορθώσουν να τις συγκεντρώσουν, καθώς παγίως τέτοιες προτάσεις ψηφίζει τόσο το ΚΚΕ όσο και το ΜέΡΑ25.
 
Σε μια τέτοια δε περίπτωση, είναι πολύ πιθανό, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, όπως έκανε και στην υπόθεση για τη λεγόμενη «λίστα Πέτσα», να υπερψηφίσει και αυτή την πρόταση, βάζοντας τη δική της σφραγίδα στις εξελίξεις, αφού σε αυτή θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία.
ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

 

Απόψεις

Απορώ γιατί πολλοί εκπλήσσονται σήμερα με το άκουσμα της είδησης για την απαλλαγή όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση με τα μαύρα ταμεία της Siemens, λόγω καθυστέρησης...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness