Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σε διαβούλευση το νέο σχέδιο νόμου των Πρότυπων Προτάσεων από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Ξεκίνησε η διαβούλευση για το νέο σχέδιο νόμου των Πρότυπων Προτάσεων που προωθεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο αναμένεται, το επόμενο διάστημα, να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή. 

   Η πρόσκληση για τη διαβούλευση έγινε από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Άρχισε δε από χθες (17/11) και θα ολοκληρωθεί τη 1η Δεκεμβρίου και ώρα 14:00.

   Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας που γίνεται πράξη και προωθεί την καινοτομία και τη μεγαλύτερη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, των επιχειρήσεων και της ίδιας της κοινωνίας των πολιτών στη σύλληψη και υλοποίηση των έργων στη χώρα. 

   Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο της σύλληψης και της ωρίμανσης νέων έργων υποδομών, που θα υποβάλλονται από τον ίδιο τον Ιδιωτικό Τομέα και αφορά τη θέσπιση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου υποβολής, αξιολόγησης και έγκρισης προτάσεων για μεγάλα έργα άνω των 200.000.000 ευρώ, σε πρώτη φάση.

   

   Στόχοι του Υπουργείου μέσα από το νέο αυτό πλαίσιο είναι:

   

   ·Η Ανάδειξη Νέων «Καινοτόμων» Ιδεών

   

   ·Η Επιτάχυνση Ωρίμανσης Έργων

   

   ·Η Αυξημένη Εμπλοκή Ιδιωτικού Τομέα με την αξιοποίηση της ευελιξίας που έχει

   

   ·Η Μεταφορά Τεχνογνωσίας του Ιδιωτικού Τομέα στη Δημόσια Διοίκηση

   

   Το πλαίσιο, που παρουσιάζεται, είναι μια μεταρρύθμιση στον χώρο των δημοσίων λεργων, γιατί, από τη μία, επιτυγχάνεται η ωρίμανση έργων που η ίδια η αγορά θεωρεί σημαντικά και, από την άλλη, δίνεται κίνητρο στον ιδιωτικό τομέα για την υποβολή πρότυπων τεχνικών λύσεων για την κατασκευή των έργων, που θα ελέγχονται από το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό του Υπουργείου, δημιουργώντας έτσι μια παρακαταθήκη γνώσης σε αυτό και θα εξασφαλίσει την ταχύτερη μετάβαση σε μια νέα εποχή.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.