Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Στις 17:00 η νέα συνάντηση του Γ. Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των θεσμών

Νέα συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου, και των εκπροσώπων των θεσμών θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 και στο επίκεντρό της αναμένεται να βρεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο δημοσιεύθηκε χθες.

«Θέλω να ελπίζω ότι μέσα στον Απρίλιο θα έχουμε συμφωνία»

«Θέλω να ελπίζω ότι μέσα στο Απρίλιο θα έχουμε συμφωνία» είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, διευκρινίζοντας ότι στο συμπέρασμα αυτό οδηγούν όλες οι δηλώσεις των Ευρωπαίων, ακόμα και αυτών που δεν μας είχαν συνηθίσει, όπως είπε, σε ενθαρρυντικές δηλώσεις.

«Είμαι αισιόδοξος ότι από το δεύτερο εξάμηνο και μετά και όταν σταματήσει να υπάρχει αυτή η αβεβαιότητα, η οικονομία μας θα πάρει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης με αποτέλεσμα σταδιακά να μειώνεται η ανεργία» επισήμανε ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση», ενώ σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι οι δανειστές θα πιέσουν για να εφαρμοστούν πιο επώδυνα μέτρα, ξεκαθάρισε ότι από τη στιγμή που η ελληνική οικονομία «έπιασε» τους στόχους που είχαν τεθεί, «κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να πάμε παραπέρα».

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ? συνταξιοδοτικό, τόνισε ότι με δεδομένο ότι η ελληνική κοινωνία έχει φθάσει στα όρια αντοχής και «η κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε», επανέλαβε ότι οι υφιστάμενες συντάξεις δεν θα έχουν καμία μείωση. Για δε τις μελλοντικές -όπως είπε- ήταν απαραίτητο να γίνουν περικοπές, καθώς η συνταξιοδοτική δαπάνη έχει μειωθεί, σε σχέση με αυτή που κάλυπτε τις μέχρι σήμερα συντάξεις.

«Ο καθένας πρέπει να πληρώνει όπως πλήρωναν στο παρελθόν τα συνήθη υποζύγια, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που είναι τα συνήθη θύματα» είπε ο υπουργός και υπενθύμισε ότι η βασική φιλοσοφία τής επιχειρούμενης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι «ο καθένας πρέπει να πληρώνει ανάλογα με τις δυνάμεις του». Διαβεβαίωσε ότι δεν θα μειωθούν συντάξεις ανθρώπων που έχουν μισθό μέχρι 1.000 ευρώ, ή λίγα χρόνια ασφάλισης, γιατί -όπως εξήγησε- αν μειώνονταν κάτω από το μηνιαίο εισόδημα των 900 ευρώ, πολλοί θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα επιβίωσης.

(ΠΗΓΗ ΑΠΕ)

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness