Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνάντηση στο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για την Γκράινερ

Εκπρόσωποι της ομάδας του WNBA, Φοίνιξ Μέρκιουρι συναντήθηκαν με αρμόδιους από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, τη Δευτέρα, εν μέσω της συνεχιζόμενης κράτησης της επτά φορές All-Star του WNBA, Μπρίτνεϊ Γκράινερ, στην Ρωσία, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η Γκράινερ συνελήφθη σε ένα αεροδρόμιο της Μόσχας στις 17 Φεβρουαρίου, όταν κατά την έρευνα στις αποσκευές της φέρεται να αποκαλύφθηκαν πολλά φυσίγγια ατμού λαδιού κάνναβης και αντιμετωπίζει έως και 10 χρόνια φυλάκιση.

Τον περασμένο μήνα το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι η 31χρονη κρατήθηκε παράνομα.

«Στις 13 Ιουνίου, εκπρόσωποι του Υπουργείου, συμπεριλαμβανομένου του Γραφείου του Ειδικού Προεδρικού Απεσταλμένου για Υποθέσεις Ομήρων (SPEHA) συναντήθηκαν με τους Φοίνιξ Μέρκιουρι», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε δήλωση στο Reuters. 

Η κράτηση της Γκράινερ, που είναι ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια στο κορυφαίο πρωτάθλημα επαγγελματικού μπάσκετ γυναικών των ΗΠΑ, έχει προκαλέσει κατακραυγή σε όλη την Εθνική Ένωση Μπάσκετ Γυναικών και το ΝΒΑ.

Τον περασμένο μήνα, ο Επίτροπος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ είπε ότι η επιστροφή της Γκράινερ ήταν η «νούμερο ένα προτεραιότητα» και για τα δύο πρωταθλήματα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

randomness