Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Την βαθιά του οδύνη και τον αποτροπιασμό του για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, εξέφρασε ο Απ. Τζιτζικώστας

Την βαθιά του οδύνη και τον αποτροπιασμό του για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, εξέφρασε κατά την διάρκεια της ομιλίας του σήμερα στον Πύργο της Ηλείας, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο Γαλλικός λαός, με τον οποίο μας συνδέει μια βαθιά φιλία, δοκιμάζεται κι εμείς στεκόμαστε στο πλευρό του σε αυτή την τραγωδία» και πρόσθεσε: «Είναι μια δύσκολη ημέρα, ημέρα πένθους για την Ευρώπη, η οποία, πρέπει να μας προβληματίσει σε πολλά επίπεδα. Η απειλή της τρομοκρατικής τυφλής βίας στην Ευρώπη, είναι απειλή κατά της δημοκρατικής ελεύθερης και ανοιχτής κοινωνίας που χτίσαμε και τώρα πρέπει να υπερασπιστούμε».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε, ότι «δεν είναι έξω και μακριά από το πρόβλημα», τονίζοντας ταυτόχρονα, ότι «δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να παίζει με ζητήματα υψίστης σημασίας, όπως η ισλαμική τρομοκρατία, με την επιπολαιότητα που την χαρακτηρίζει».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε στην συνέχεια, ότι «είναι εξαιρετικά επικίνδυνη η λογική και η πρακτική, με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον εσωτερικό κίνδυνο τρομοκρατίας, όπως φάνηκε καθαρά από την υπόθεση Πανούση». Μάλιστα ανέφερε, ότι «η κυβέρνηση δίνει τα λάθος μηνύματα μέσα και κυρίως έξω από τη χώρα».

Όσον αφορά το ρόλο της Νέας Δημοκρατίας, είπε ότι «η ΝΔ, η δημοκρατική φιλελεύθερη δύναμη, δεν μπορεί να ανέχεται, διαμαρτυρόμενη υποτονικά, τα όσα επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών και την ασφάλεια της χώρας, κάνει αυτή η κυβέρνηση». 

Στην συνέχεια της ομιλίας αναφέρθηκε στις εσωκομματικές εκλογές τονίζοντας ότι «η ενότητα της παράταξης δεν κινδυνεύει, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα στις 22 Νοεμβρίου», γιατί όπως σημείωσε, «την ενότητα την εγγυάται ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας».

Ακόμη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι «σήμερα, το μεγάλο ζητούμενο, είναι να αποδείξουμε στους πολίτες που πληγώσαμε, ότι η Νέα Δημοκρατία αλλάζει, γίνεται μια σύγχρονη παράταξη, ριζικά ανανεωμένη σε ιδέες, αντιλήψεις και πρόσωπα».

Επίσης, ανέφερε ότι στη περίπτωση που εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ το 50% των υποψήφιων βουλευτών θα εκλέγεται από τοπικές ψηφοφορίες όλων των μελών. Ακόμη είπε ότι θα υπάρχει θητεία καθορισμένη για όλες τις θέσεις με πρώτη αυτή του προέδρου και θα γίνονται δύο συνδιασκέψεις το χρόνο, «για να συζητάμε και να αποφασίζουμε από κοινού τις στρατηγικές αποφάσεις». Στην συνέχεια είπε ότι «θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια στα οικονομικά με άμεσο εξορθολογισμό των δαπανών, με όλα τα οικονομικά στοιχεία στο φως, διαθέσιμα για όλους στο διαδίκτυο» και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να ζητούμε από τους πολίτες να μας εμπιστευτούν να συγυρίσουμε τα οικονομικά της χώρας μας, όταν εμείς πρώτα δεν έχουμε καταφέρει να συγυρίσουμε το ίδιο μας το σπίτι.»

Όσον αφορά στην δική του υποψηφιότητα είπε: «Τις αποφάσεις του ένας πολιτικός πρέπει να τις παίρνει με βάση τα συμφέροντα της παράταξης και του τόπου Για αυτό αποφάσισα να βγω τώρα μπροστά στα δύσκολα, και να μην κρυφτώ. Τώρα είναι η ώρα που η παράταξη μας χρειάζεται και μας χρειάζεται όλους».

Σχετικά με την κοινοβουλευτική παρουσία της ΝΔ σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, ο Απόστολος Τζιτζικώστας είπε, ότι «από την επόμενη κιόλας μέρα, θα οριστούν δύο αντιπρόεδροι, όπως προβλέπει το καταστατικό μας, όπου ο ένας θα έχει την ευθύνη του συντονισμού της κοινοβουλευτικής παρουσίας της Νέας Δημοκρατίας, και ο άλλος, θα αναλάβει να συντονίσει την εκπόνηση ενός ρεαλιστικού, εθνικού σχεδίου αναγέννησης της χώρας».

Στην συνέχεια ο Απόστολος Τζιτζικώστας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «είναι ο γνήσιος εκφραστής του παλιού, και στις ιδέες του και στις προτάσεις του και στις πολιτικές που εφαρμόζει».

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είναι πια αποδεδειγμένα η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», προσθέτοντας ότι «ισοδύναμα και "παράλληλα προγράμματα" με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ούτε υπήρξαν, ούτε θα υπάρξουν ποτέ».

Όπως τόνισε, «το μόνο πραγματικό ισοδύναμο είναι να αρχίσει επιτέλους η χώρα να παράγει πλούτο, για να μπορεί να ξαναμοιράσει ευημερία στους ανθρώπους της, και για αυτό χρειάζονται βαθιές αλλαγές».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(ΑΠΕ)