Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Β. Μεϊμαράκης στο Ευρωκοινοβούλιο: Να θέσουμε τις βάσεις μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής σε ενέργεια, υγεία, παιδεία και άμυνα

Tη θετική γνωμοδότηση της Κομισιόν για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, τη Μολδαβία και τη Γεωργία χαιρέτισε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΚΛ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες παρουσία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Μία απόφαση (της Κομισιόν), που - όπως είπε- «αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι σε αλυτρωτικές και αναθεωρητικές διαθέσεις». 
Υπογράμμισε, δε, ότι «η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ευρωπαϊκή οικογένεια οφείλει να αποτελεί πλέον κοινή επιδίωξη όλων των Ευρωπαίων ηγετών και πρέπει να τεθούν οι βάσεις για την άμεση ένταξή τους, χωρίς ωστόσο να παραβλέπουμε την ανάγκη σεβασμού των διμερών συνθηκών». 
«Πρέπει επίσης να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε το μέλλον της Ευρώπης», προσέθεσε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Μεϊμαράκης και, καταλήγοντας, είπε: «Είναι η στιγμή να θέσουμε τις βάσεις για την αναθεώρηση των συνθηκών, πάντοτε με στόχο τη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας του Ευρωπαίου πολίτη. Είναι η στιγμή, λοιπόν, να κάνουμε πράξη τα συμπεράσματα της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης και να θέσουμε τις βάσεις μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής στον τομέα της ενέργειας, της υγείας, της παιδείας και της άμυνας». 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ