Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Συνάντηση Σι Τζιπίνγκ με Μπαχ στο Πεκίνο

  Ο Πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, συναντήθηκε σήμερα στο Πεκίνο με τον επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ, λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στις 4 Φεβρουαρίου μέσα σε μια «κλειστή φούσκα».
 Ο Μπαχ έφτασε στο Πεκίνο το Σάββατο και στη συνέχεια μπήκε σε τριήμερη απομόνωση. Συνάντησε τον Σι σε έναν κρατικό ξενώνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ από κρατικά μέσα ενημέρωσης.
 Στη συνάντηση μίλησαν για τα αντίμετρα της Covid-19 και ο Μπαχ είπε στον Σι ότι «η Κίνα είναι πλέον χώρα χειμερινών σπορ και αυτή είναι η αρχή μιας νέας εποχής για τα παγκόσμια χειμερινά σπορ», σύμφωνα με μια ανάγνωση στον ιστότοπο της ΔΟΕ.
 «Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ισχυρή υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2022» ανέφερε.
 Οι Ηνωμένες Πολιτείες και αρκετές άλλες χώρες της Δύσης, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας και της Δανίας, έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα στείλουν επίσημες διπλωματικές αντιπροσωπείες στους Αγώνες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιμετώπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Κίνα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

randomness