Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κρεμλίνο: Οι κατηγορίες που θα εξαιρεθούν από την μερική επιστράτευση θα διευκρινιστούν σύντομα

Η ρωσική κυβέρνηση θα ανακοινώσει "πολύ σύντομα" ποιες κατηγορίες πολιτών θα εξαιρεθούν από μερική επιστράτευση εφέδρων με στρατιωτική εμπειρία για να υπηρετήσουν στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με το ενδεχόμενο κλεισίματος των συνόρων για να αποτραπεί έξοδος πολιτών που θα θελήσουν να αποφύγουν την επιστράτευση, μετά τις αναφορές για αύξηση των πωλήσεων εισιτηρίων απλής μετάβασης εκτός χώρας.

Ερωτηθείς αν η Ρωσία θα κλείσει τα σύνορά της για αυτούς που υπόκεινται σε επιστράτευση, ο Πεσκόφ απάντησε: "Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση (...) Υπάρχουν διατάξεις γι'αυτό στους ισχύοντες νόμους".

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε επίσης ότι η ρωσική κυβέρνηση θα καθορίσει σύντομα σε ποιους πολίτες θα επιτρέπεται να ζητήσουν αναβολή κατά την μερική επιστράτευση.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε νωρίτερα ότι η Ρωσία θα επιστρατεύσει περίπου 300.000 άνδρες για την σύγκρουση στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι μόνον αυτοί που είχαν υπηρετήσει προηγουμένως στις ένοπλες δυνάμεις θα είναι δυνατό να κληθούν, ενώ οι φοιτητές θα εξαιρεθούν.

Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι δεν θα στείλει κληρωτούς --νεαρούς άνδρες που υπηρετούν υποχρεωτική 12μηνη θητεία στις ένοπλες δυνάμεις-- στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Απόψεις

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή του ανθρώπου συντρίβεται και θυσιάζεται στον βωμό της υλικής ευδαιμονίας,της τεχνοκρατίας, του στείρου ωφελιμισμού και του άγονου...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.