Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Λιβύη: Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, 50 τραυματίστηκαν όταν ένα βυτιοφόρο έπιασε φωτιά μετά την ανατροπή του στο νότιο τμήμα της χώρας

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν αργά χθες, Κυριακή, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ένα βυτιοφόρο που μετέφερε πετρέλαιο κίνησης σε πόλη της νότιας Λιβύης, δήλωσαν πηγές από τις ιατρικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Εικόνες που ανάρτησαν στο διαδίκτυο κάτοικοι δείχνουν ένα απανθρακωμένο φορτηγό και αρκετά άλλα απανθρακωμένα οχήματα και στις δύο πλευρές του δρόμου στην περιοχή Εζαουάιγια της πόλης Μπεντ Μπάγια.

Οι τρεις πηγές από τις ιατρικές υπηρεσίες δήλωσαν πως πέντε πτώματα βρέθηκαν απανθρακωμένα είτε μέσα είτε κοντά σε οχήματα, και πρόσθεσαν πως ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί καθώς υπάρχουν σοβαρές περιπτώσεις μεταξύ των τραυματιών. Δεν είναι σαφές αν ο οδηγός του βυτιοφόρου είναι μεταξύ των θυμάτων.

"Το βυτιοφόρο ενεπλάκη σε τροχαίο και ανατράπηκε", είπε η πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Η πηγή είπε ότι αφού ανατράπηκε το βυτιοφόρο και προτού πιάσει φωτιά, ορισμένοι άνθρωποι από άλλα αυτοκίνητα το είχαν πλησιάσει και είχαν προσπαθήσει να πάρουν καύσιμα από τη δεξαμενή του. "Οι πολίτες αυτοί το προσέγγισαν για να ανεφοδιαστούν χωρίς να συνειδητοποιούν το μέγεθος του κινδύνου", είπε η πηγή. "Δυστυχώς, η πυρκαγιά ξέσπασε στο βυτιοφόρο και είχε ως αποτέλεσμα απώλειες".

Η Λιβύη υφίσταται έλλειψη καυσίμων από το 2014 όταν η χώρα διχάστηκε από εμφύλιο πόλεμο στον οποίο αντίπαλες παρατάξεις μάχονται για την εξουσία μετά την εξέγερση που ανέτρεψε τον επί χρόνια ηγέτη της Μουάμαρ Καντάφι το 2011.

Σε πολλές πόλεις οι πολίτες πρέπει να περιμένουν σε μεγάλες ουρές, μερικές φορές για ώρες, προκειμένου να ανεφοδιάσουν τα οχήματά τους.

Ο Αμπντουλχαμίν αλ-Ντμπεϊμπά, πρωθυπουργός της εδρεύουσας στην Τρίπολη Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, ανέφερε σε ένα τουίτ πως οι αρχές "παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την καταστροφή στον δήμο Μπεντ Μπάγια".

Ο Ντμπεϊμπά δήλωσε πως δόθηκαν οδηγίες προκειμένου οι τραυματίες να διακομιστούν σε μεγάλα νοσοκομεία.

    

 

Απόψεις

Σε μια εποχή κατά την οποία η ζωή του ανθρώπου συντρίβεται και θυσιάζεται στον βωμό της υλικής ευδαιμονίας,της τεχνοκρατίας, του στείρου ωφελιμισμού και του άγονου...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness