Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ο Μπόρις Τζόνσον ζητά συγγνώμη για βίντεο με στελέχη που αστειεύονται για τη διοργάνωση γιορτής εν μέσω lockdown

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζονσον ζήτησε συγγνώμη σήμερα ύστερα από το βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα και στο οποίο φαίνεται το προσωπικό του να αστειεύεται και να γέλα για μια γιορτή στη Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του lockdown πέρυσι τα Χριστούγεννα όταν απαγορεύονταν τέτοιου είδους εκδηλώσεις. 

Ο Τζόνσον δήλωσε ότι εξοργίστηκε που είδε το βίντεο αυτό.  «Ζητώ απερίφραστα συγγνώμη για την προσβολή που προκάλεσε σε όλη τη χώρα και ζητώ συγγνώμη για την εντύπωση που δημιουργεί», δήλωσε ο Τζόνσον στο Κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν πειθαρχικά μέτρα εάν διαπιστωθεί ότι παραβιάστηκαν κανόνες. 

«Αλλά επαναλαμβάνω…ότι έχω κατ’ επανάληψη διαβεβαιώσει από τότε που προέκυψαν αυτοί οι ισχυρισμοί, ότι δεν έγινε πάρτι και ότι δεν παραβιάστηκαν κανόνες της Covid».

Μην παίζετε πολιτικά παιγνίδια όσον αφορά τα μέτρα για την COVID-19

Να μην παίζουν πολιτικά παιγνίδια όσον αφορά τα μέτρα για την COVID-19, κάλεσε σήμερα τους αντιπολιτευόμενους πολιτικούς ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο εμφανίζεται προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ να αστειεύεται σχετικά με τη διοργάνωση μιας χριστουγεννιάτικης γιορτής εκεί το 2020, όταν απαγορεύονταν οι συναθροίσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί εξαιτίας της πανδημίας. 

"Το ξέρω ότι η συνέπεια που προσπαθεί να υπάρξει (είναι) ότι η υπόθεση που τώρα ερευνάμε κατά κάποιον τρόπο θα πρέπει να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη του κόσμου στα μέτρα που λαμβάνουμε. Αλλά μπορώ να του πω (...) ότι εγώ πιστεύω πως είναι σοβαρό λάθος να προσπαθούμε να παίζουμε πολιτικά παιγνίδια με αυτό το θέμα", δήλωσε ο Τζόνσον απαντώντας σε ερώτηση του ηγέτη των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Κιρ Στάρμερ.  "Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος θέλει πράγματι να δει να υπονομεύεται η εμπιστοσύνη σε αυτά τα μέτρα", σημείωσε ο Τζόνσον στις δηλώσεις που έκανε στο κοινοβούλιο και σημείωσε ότι "θα συνεχίσει τη δουλειά". 

"Θα συνεχίσω τη δουλειά και πιστεύω ότι αυτό (...) είναι που πρέπει να γίνει και πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ λυπηρό ότι όταν ο κόσμος χρειάζεται να ακούσει ξεκάθαρα λόγια από τους αξιωματούχους του, από τους πολιτικούς, τα αντιπολιτευόμενα κόμματα να προσπαθούν να θολώσουν τα νερά για γεγονότα ή μη γεγονότα της περσινής χρονιάς", σημείωσε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων