Πόλεμος στην Ουκρανία: Στην αντεπίθεση το Κίεβο - Ισχυρές εκρήξεις στη Λβιβ
Συνεχίζονται οι βοβραδισμοί ενώ το ουκρανικό επιτελείο διατείνεται πως πέρασε στην αντεπίθεση σε προάστια του Κιέβου. Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το Ντονμπάς δημιούργησε η Ρωσία."Διατηρούμε τον έλεγχο σε περιοχές - κλειδιά" λέει ο Ζελένσκι.
Συνεχίζεται το σφυροκόπημα σην Ουκρανία όπου ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν σε Κίεβο και Λβιβ.
Στο Κίεβο ή έκρηξη ακούστηκε στο βόρειο τμήμα της πόλης και στη συνέχεια υψώθηκε καπνός στον ουρανό, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters. Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για το περιστατικό.
Νωρίτερα, τουλάχιστον τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη Λβιβ, ανέφερε το ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Κανάλι 24 μέσω της πλατφόρμας Telegram.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αντρίι Σάντοβι, αρκετοί ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν εργοστάσιο επισκευής αεροσκαφών, καταστρέφοντας την εγκατάσταση.
Το εργοστάσιο δεν βρισκόταν σε λειτουργία και ο βομβαρδισμός δεν προκάλεσε απώλειες, πρόσθεσε.
Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε επίσης ότι είδε να υψώνεται πυκνή στήλη καπνού στην περιοχή και άκουσε σειρήνες αυτοκινήτων της αστυνομίας και ασθενοφόρων που κινούνταν προς την κατεύθυνση της τοποθεσίας όπου ακούστηκαν οι εκρήξεις.
ΠΗΓΗ NEWS247.GR