Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πορτογαλία: Αυστηρότεραι μέτρα στη Λισαβόνα, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα

Αυστηρότεροι κανόνες κατά της Covid-19 θα επιβληθούν στην περιοχή της Λισαβόνας, καθώς οι αρχές προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο μια αύξηση στις μολύνσεις, που απειλεί την καλοκαιρινή τουριστική σεζόν της Πορτογαλίας.

«Δίνουμε μάχη ενάντια στον χρόνο μεταξύ της εξέλιξης της νόσου και της διαδικασίας των εμβολιασμών», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η υπουργός Επικρατείας Μαριάνα Βιεϊρά ντα Σίλβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η Πορτογαλία παραμένει «μακριά από τις κόκκινες γραμμές της, ωστόσο καταγράφεται άνοδος», υπογράμμισε.

Από τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας, οι πολίτες πρέπει να παρουσιάζουν ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού ή ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού προκειμένου να φεύγουν ή να μπαίνουν στην περιοχή της Λισαβόνας. Τα τεστ θα πρέπει να είναι PCR ή αντιγόνου.

Τα εστιατόρια, τα καφέ και τα καταστήματα που δεν πωλούν τρόφιμα στην περιοχή πρέπει να κλείνουν στις 3.30 το μεσημέρι το Σαββατοκύριακο. Τα σούπερ μάρκετ και τα παντοπωλεία θα πρέπει να κλείνουν στις 7 το απόγευμα.

Τα μέτρα, στα οποία οδήγησε η αύξηση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού, ειδικά στο εσωτερικό ή τα περίχωρα της πρωτεύουσας, αναθεωρούνται σε εβδομαδιαία βάση, όμως είναι πιθανόν να παραμένουν σε ισχύ μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση.

Τα κρούσματα νέου κορονοϊού αυξήθηκαν κατά 1.556 σήμερα, η μεγαλύτερη αύξηση από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν η χώρα, με πληθυσμό άνω των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, βρισκόταν ακόμη σε λοκντάουν. Συνολικά, η Πορτογαλία μετρά 869.879 μολύνσεις και 17.079 θανάτους.

Τα περισσότερα από τα μισά κρούσματα στην περιοχή της Λισαβόνας προέρχονται από την παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού, που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην Ινδία, όμως εξαπλώθηκε ταχέως στη Βρετανία.

«Όλοι μας θα θέλαμε να έχουμε μια καταληκτική ημερομηνία για αυτήν την κατάσταση, όμως δεν έχουμε», είπε η Βιεϊρά ντα Σίλβα.

«Πρέπει να ενεργήσουμε νωρίς. Η παραλλαγή Δέλτα έχει ισχυρή παρουσία εδώ».

 

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ
 
 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness