Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

ΠΟΥ: Έξι νοσοκομεία έχουν εκκενωθεί στο Ιράν αλλά το σύστημα Υγείας αντέχει

Στην εκκένωση έξι νοσοκομείων στο Ιράν, έχει οδηγήσει ο πόλεμος με ΗΠΑ και Ισραήλ, σύμφωνα με στέλεχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το οποίο ωστόσο πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής, το σύστημα φαίνεται να αντέχει και οι ιρανικές Αρχές δεν έχουν ζητήσει κατεπείγουσα βοήθεια από τον Οργανισμό.

«Το σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης και οι υποδομές Υγείας του Ιράν είναι σχετικά καλές και ανθεκτικές και μέχρι στιγμής καταφέρνουν να ανταποκριθούν» στις ανάγκες των θυμάτων, ανέφερε η περιφερειακή διευθύντρια του ΠΟΥ Χάναν Μπάλχι, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

 

Ο πρέσβης του Ιράν στον ΟΗΕ, Αλί Μπαχρεϊνί, δήλωσε νωρίτερα ότι περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και τουλάχιστον 7.000 τραυματίστηκαν αφού ξεκίνησε ο πόλεμος, στις 28 Φεβρουαρίου.

Ο ΠΟΥ, που διαθέτει γραφείο στην Τεχεράνη και βοηθά τις τοπικές Αρχές στη διαχείριση νοσημάτων, έχει επιβεβαιώσει 18 επιθέσεις σε υποδομές Υγείας και τον θάνατο οκτώ γιατρών.

Η Μπάλχι ανέφερε ότι ο Οργανισμός έχει σχέδια έκτακτης ανάγκης ώστε να μεταφέρει εφόδια εάν η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω. Ένας κίνδυνος είναι η «μαύρη βροχή» που προκαλείται από τη διαρροή τοξικών ουσιών από κατεστραμμένες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, η οποία οδηγεί σε αύξηση των αναπνευστικών νοσημάτων.

 

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.