Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Σαουδική Αραβία: Κατασχέθηκαν σχεδόν 47 εκατ. χάπια αμφεταμίνης - Ήταν κρυμμένα σε αλεύρι

Τεράστια επιχείρηση των αρχών στη Σ. Αραβία έβγαλε "λαβράκι", με σχεδόν 46 εκατ. χάπια αμφεταμίνης να εντοπίζονται σε φορτίο με αλεύρι.

Τουλάχιστον 46 εκατ. χάπια αμφεταμίνης κατάσχεσαν οι Αρχές στη Σαουδική Αραβία, καθώς εντοπίστηκαν σε φορτίο που μετέφερε αλεύρι, όπου και τα είχαν κρύψει.

Οι Αρχές παρακολουθούσαν το φορτίο, καθώς έφτασε στο Ξηρό Λιμάνι του Ριάντ και μεταφέρθηκε σε μια αποθήκη, δήλωσε η Γενική Διεύθυνση Ελέγχου Ναρκωτικών.

Εκπρόσωπος της διεύθυνσης ανακοίνωση ότι η κατάσχεση 46.916.480 χαπιών αμφεταμίνης που κατασχέθηκαν στο Ριάντ ήταν η "μεγαλύτερη επιχείρηση του είδους της για λαθρεμπόριο αυτής της ποσότητας ναρκωτικών στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας".

Σε έφοδο στην αποθήκη συνελήφθησαν έξι Σύροι και δύο Πακιστανοί, με την Γενική Διεύθυνση Ελέγχου Ναρκωτικών να μην διευκρινίζει το είδος χαπιών αμφεταμίνης που εντοπίστηκαν.

Στη Σαουδική Αραβία εντοπίζεται η μεγαλύτερη αγορά χαπιών "captagon". Τα "captagon" -συνήθως ένα μείγμα αμφεταμίνης, καφεΐνης και διαφόρων πληρωτικών- είναι σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα πιο δημοφιλή ναρκωτικά μεταξύ των εύπορων νέων στον Κόλπο.

Άρθρο του Foreign Policy το 2021 ανέφερε ότι οι κοινωνικοί περιορισμοί, καθώς και η εύκολη διαθεσιμότητα, οδήγησαν στη δημοφιλία του captagon στη Σαουδική Αραβία.

Τα εν λόγω ναρκωτικά χάπια, σύμφωνα με το BBC, έχουν επίσης επίσης καταναλωθεί από μαχητές στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, οι οποίοι λένε ότι μειώνει τον φόβο στο πεδίο της μάχης.

Οι αγορές captagon παγκοσμίως έχουν αυξηθεί ραγδαία, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Ινστιτούτου New Linesτην περσινή χρονιά εκτιμάται ότι τα έσοδα από τις αγορές ανήλθαν σε 5,7 εκατ. δολάρια.

ΠΗΓΗ NEWS247.GR