Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

  Αριθμός Πιστοποίησης: Μ.Η.Τ. 242014

Υπεγράφη η διαταγή για την αποχώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ από τη Συρία

Η διαταγή η οποία προβλέπει την αποχώρηση των ανδρών των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ από τη Συρία υπεγράφη, δήλωσε την Κυριακή εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου.
«Η διαταγή για τη Συρία υπεγράφη», είπε ο εκπρόσωπος, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο Τραμπ αποφάσισε την αποχώρηση το συντομότερο δυνατόν των 2.000 αμερικανών στρατιωτικών που έχουν αναπτυχθεί στην βορειοανατολική Συρία, όπου πολεμούν μαζί με τις δυνάμεις του αραβοκουρδικού συνασπισμού, των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων κατά των τζιχαντιστών.

Ο Ερντογάν «διαβεβαίωσε» τον Τραμπ ότι θα αναλάβει να εξοντώσει ό,τι μένει από το «Ισλαμικό Κράτος»
Ο Ταγίπ Ερντογάν «διαβεβαίωσε» τον Ντόναλντ Τραμπ ότι θα αναλάβει να εξοντώσει ό,τι μένει από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στην Συρία μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την περιοχή και αυτήν την «διαβεβαίωση» ο αμερικανός πρόεδρος θεώρησε αξιόπιστη και χρήσιμη να την επαναλάβει παρεμβάλλοντάς την στην πολεμική που έχει δημιουργήσει στην Ουάσινγκτον η αιφνίδια απόφασή του.
«Ο πρόεδρος @RT_Erdogan της Τουρκίας μού έδωσε διαβεβαιώσεις με πολύ ισχυρές εκφράσεις ότι θα ξεριζώσει ό,τι απομένει από το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία. Τα στρατεύματά μας επιστρέφουν στην πατρίδα!», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ διευκρινίζοντας ότι είναι πεπεισμένος πως ο ομόλογός του είναι ικανός να τηρήσει τις δεσμεύσεις του.
Προφανώς ο Τραμπ έδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ερντογάν, κατά την διάρκεια της οποίας οι δύο άνδρες συμφώνησαν να αποφύγουν το κενό εξουσίας στην Συρία μετά την αμερικανική αποχώρηση.
«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να διασφαλίσουν τον συντονισμό ανάμεσα σε στρατιωτικούς, διπλωμάτες και άλλους αξιωματούχους των χωρών τους για να αποφύγουν το κενό εξουσίας που είναι πιθανόν να καταλήξει στην εκμετάλλευση της αμερικανικής αποχώρησης και της μεταβατικής φάσης στην Συρία», αναφέρει η τουρκική προεδρία σε ανακοίνωσή της. Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η χώρα του είναι «έτοιμη να προσφέρει υποστήριξη στον σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της απόφασης αυτής» για την αποχώρηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

(ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Απόψεις

• Συνεχίζοντας την προώθηση θεμάτων της Φθιώτιδας ο βουλευτής Γιώργος Κοτρωνιάς συναντήθηκε την Παρασκευή 3 Απριλίου με τον υφ Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Ταχιάο. Στη...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness