Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η επόμενη μέρα

Με την εξασθένηση της πανδημίας, καλή ώρα, θα αποκαλυφθεί το μέγεθος του κοινωνικού και οικονομικού ζητήματος στην χώρα μας. Τότε θα χρειαστεί να επιστρατευτεί το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό της πατρίδας για το τιτάνιο έργο της ανοικοδόμησης. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Εκεί το μπόι του καθενός θα μετρηθεί με την ιστορική αυτή εθνική πρόκληση.

Όπως ο Πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του αντιμετωπίζουν επιτυχώς αυτόν τον αόρατο και ύπουλο πόλεμο με την πανδημία, όπως οι σοβαροί επιστήμονες και το προσωπικό δομών υγείας δίνουν νυχθημερόν αγώνα, έτσι θα χρειαστεί να πορευτούμε και την επόμενη μέρα.

Σε διαρκή ετοιμότητα και εγρήγορση για την πιο σοβαρή πρόκληση της νεοελληνικής ιστορίας. Ένα κορυφαίο ζήτημα δημόσιας υγείας να μην εξελιχθεί σε ζήτημα πολιτειακής λειτουργίας, σε ζήτημα δημοκρατίας. Τα ερείπια της πανδημίας θα χρειαστούν χτίστες, όχι επικοινωνιακές φανφάρες. Θα χρειαστούν αξιοκρατία και όραμα, όχι ισορροπίες πολιτικαντισμού και αδιέξοδους εγωϊσμούς.

Το στοίχημα του πολέμου είναι πάντα η εμπέδωση της ειρήνης. Η νίκη στον πολεμικό στίβο δεν έχει ποτέ αντίκρισμα χωρίς πρόοδο και ευημερία.

Γι' αυτό και ηγέτης του πολέμου είναι εκείνος που εμπνευσμένα οδηγεί το λαό του σε στόχους. Εμπνευσμένα, η λέξη κλειδί. Αυτός που εμπνέει το λαό του. Όχι στιγμιαία. Αλλά παντοτινά.


Στέλιος Κανέλλος


    

 

Απόψεις