Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Βίνιανη : Φόρος τιμής στην Εθνική Αντίσταση και στην Κυβέρνηση του Βουνού

 
Ο Δήμος Αγράφων, με τη συμπλήρωση 76 χρόνων από την ίδρυση της ΠΕΕΑ (Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης), με μια απλή και διαφορετική από όλες τις προηγούμενες χρονιές εκδήλωση, τηρώντας τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοιου, απέδωσε φόρο τιμής στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και στην Κυβέρνηση του Βουνού. Η εκδήλωση μνήμης πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 στο Ιστορικό Σχολείο – Μουσείο στην Παλαιά Βίνιανη.
Αρχικά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του ιερέως Βασιλείου Βλάχου και στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων απο τον Δήμαρχο Αγράφων  Αλέξανδρο Καρδαμπικη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αγράφων  Γρηγόρη Παπαθανάση, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βίνιανης  Παντελή Μαντή και απο την εκπρόσωπο του πολιτιστικού συλλόγου Βίνιανης  Κική Θεοχάρη.
Στη συνέχεια οι  παρευρισκόμενοι επισκέφτηκαν τον εσωτερικό χώρου του μουσείου, όπου υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και αντικείμενα εκείνης της εποχής και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

    

 

Απόψεις

➥ Πέρα από το αθλητικό πλαίσιο της άκρως επιτυχημένης διοργάνωσης του 2ου Ποδηλατικού Γύρου Λαμίας, οι αθλητές μετέφεραν και το σημαντικό οικολογικό μήνυμα...
randomness