Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Θωμάς Στάικος : ''Να στηρίξουμε τους επαγγελματίες και τα νοκοκυριά του Δήμου που επλήγησαν απο την πανδημία ''

Δύο νέες  προτάσεις για την ανακούφιση των πληγέντων επαγγελματιών  και νοικοκυριών του Δήμου Λαμιέων κατέθεσε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας η Δημοτική παράταξη του Θωμά Στάικου .

Στην χθεσινή  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  συζητήθηκαν μέτρα που εισηγήθηκε η Δημοτική αρχή, για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού COVID 19.

Στα πλαίσια της συζήτησης η  παράταξη  της ελάσσονος αντιπολίτευσης ''Λαμία  Νέα  Προοπτική '', κατέθεσε εκ νέου, δύο νέες προτάσεις για την ανακούφιση των πληγέντων από την πανδημία επαγγελματιών και νοικοκυριών.

  1. Σε έναν εύρωστο οικονομικά Δήμο όπως είναι ο δικός μας, αφού το επιτρέπει ο προϋπολογισμός και ως συνέπεια της έκτακτης χρηματοδότησης του κράτους προς τους δήμους, ζητάμε να εγκριθεί ένα κονδύλι από τον προϋπολογισμό, το οποίο θα μοιραστεί σε μορφή κουπονιών, για αγορά προϊόντων πρώτης ανάγκης από το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, σε οικογένειες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και το έχουν πραγματική ανάγκη, βάση εισοδηματικών κριτηρίων.
  2. Η πολυδιαφημιζόμενη αναπτυξιακή εταιρία του δήμου στην οποία έχει δοθεί ένα μεγάλο κονδύλι από τον προϋπολογισμό, επιβάλλεται σε μία τόσο δύσκολη εποχή για τον τόπο μας, να χρησιμοποιήσει χρηματοδοτικά εργαλεία και να ενισχύσει επιχειρήσεις του δήμου μας που επλήγησαν από την πανδημία COVID19. Απαιτείται μία αναπτυξιακή ώθηση, ώστε  να μπορέσει να «ορθοποδήσει» ξανά η τοπική αγορά.

''Τα χρήματα που δόθηκαν από το κράτος με αφορμή την πανδημία, αλλά και τα χρήματα που υπάρχουν στα ταμεία της πόλης, θα ήταν ωφέλιμο να αποδίδονται σωστά και ανταποδοτικά στους πολίτες.  Αντίθετα, ειδικά σε τόσο δύσκολες εποχές, όπως η σημερινή, πρέπει να αποφεύγουμε τις σπατάλες χρηματικών πόρων, όπως για παράδειγμα αυτή της κακής αντιγραφής του «ΜΕΓΑΛΟμανή» περιπάτου, που έγινε χωρίς κανένα σχεδιασμό και πρόγραμμα και είχε ως συνέπεια την άρον άρον απόσυρσή του'' τονίζει στην ανακοινωσή του ο κ. Στάικος .

 

Αξίζει να σημειωθεί οτι η παράταξη του κ. Στάικου είχε καταθέσει και πρόταση  για τις πληττόμενες επιχειρήσεις του δήμου τον περασμένο Μάρτιο, οι οποίες αφορούσαν την αναστολή των Δημοτικών τελών , κοινόχρηστων χώρων για τραπεζοκαθίσματα και πληρωμών των επιχειρήσεων, στις οφειλές τους προς τον Δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις.

    

 

Απόψεις

randomness