Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΕΠΣΦ/Α' Κατηγορία: Συνέχισε με νίκη και το 2022 η Στυλίδα - Πήραν τα ντέρμπι Δάφνη Λιβανατών και Μαλεσίνα

Με τα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής και πρώτης του β' γύρου του πρωταθλήματος, συνεχίστηκε το Σάββατο (22/1) η Α' Κατηγορία της ΕΠΣ Φθιώτιδας με τη Δάφνη Λιβανατών και τη Μαλεσίνα να παίρνουν τα ντέρμπι, ενώ η Στυλίδα, συνέχισε την αήττητη πορεία της και στο πρώτο της παιχνίδι για το 2022, επικρατώντας εκτός έδρας της Ηράκλειας. 

Στο γήπεδο της Ηράκλειας λοιπόν, η πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Στυλίδα, έθεσε από νωρίς τις βάσεις για να πάρει ένα ακόμη "τρίποντο" και να συνεχίσει την αήττητη πορεία της, αφού στο 15' ήταν ήδη μπροστά στο σκορ με 2-0 ενώ το τελικό 3-0 για την ομάδα της ανατολικής Φθιώτιδας, ήρθε στο 86' με τέρμα του Χρ. Βαρυπάτη. Έτσι η Στυλίδα έφτασε τους 35 βαθμούς, διατηρώντας τη διαφορά των δύο βαθμών από τον δεύτερο Ολυμπιακό Λαμίας, ο οποίος πήρε το "εύκολο τρίποντο" της αγωνιστικής, ελέω Ευρυτανικού και έφτασε τους 33 πόντους.

Στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, η Δάφνη Λιβανατών επιβλήθηκε εντός έδρας του Αστέρα Σταυρού με 3-2 σε ένα ματς που πραγματικά είχε δραματικό σε εξέλιξη φινάλε. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0, χάρη στα δύο τέρματα που πέτυχαν στο 35' και το 38' αλλά οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Μάλιστα στο 82' η ομάδα του Σταυρού, ισοφάρισε σε 2-2 με το τέρμα του Κακκάβα, δείχνοντας ότι θα φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το λοκρικό γήπεδο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε συνέβη, μιας και στο 88' ο Παπανάγνος έκανε το 3-2 για τη Δάφνη Λιβανατών, χαρίζοντας της ένα πολύτιμο "τρίποντο" με το οποίο πέρασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας αφού έφτασε τους 30 βαθμούς αφήνοντας τον Αστέρα στην 4η θέση, 1 πόντο πίσω από την τριάδα. 

Στο -1 από τον Αστέρα Σταυρού, βρίσκεται και η Προοδευτική Λάρυμνας, η οποία είχε εύκολο απόγευμα κόντρα στη Νίκη Αγίας Παρασκευής καθώς επικράτησε εντός έδρας με 5-1 και επιστρέφει στο κυνήγι των πρωτοπόρων του βαθμολογικού πίνακα.

Στο άλλο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής, το γειτονικό ντέρμπι μεταξύ του Οπούντιου Μαρτίνου και της Μαλεσίνας, είχαμε το ίδιο σκορ με αυτό στο γήπεδο των Λιβανατών, με τη διαφορά ότι εδώ, η φιλοξενούμενη ομάδα, έφυγε με το "τρίποντο" από το γήπεδο του Μαρτίνου, καθώς επικράτησε με 3-2 των γηπεδούχων και μάλιστα με ανατροπή. Η ομάδα του Μάκη Ζαχαρόπουλου βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 21', ωστόσο έκανε την αντεπίθεσή της ισοφαρίζοντας αρχικά μέχρι το ημίχρονο, ενώ στο 61' ο Σέττος ολοκλήρωσε την ανατροπή, κάνοντας το 2-3 για τη Μαλεσίνα. Έτσι ο Οπούντιος, έμεινε στους 16 βαθμούς, όσους έχει και το Ρεγγίνι, που δεν έπαιξε αφού πραγματοποίησε το ρεπό του. 

Τέλος, στο γήπεδο του Αγίου Σεραφείμ, Άρης Αγίου Κωνσταντίνου και Καλύβια, μοιράστηκαν από ένα βαθμό μετά το ισόπαλο 1-1, με το τελικό σκορ, να διαμορφώνεται στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, όταν ο Άρης πήρε προβάδισμα στο σκορ με τέρμα του Στ. Ρίζου στο 85' αλλά ο Κουρκουλιώτης ισοφάρισε για τα Καλύβια, τρία λεπτά αργότερα. 

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής: 

 

Οπούντιος Μαρτίνου-Μαλεσίνα 2-3 

Άρης Αγ. Κωνσταντίνου-Καλύβια  1-1 

Δάφνη Λιβανατών-Αστέρας Σταυρού 3-2 

Ηράκλεια-Στυλίδα 0-3 

Προοδευτική Λάρυμνας-Νίκη Αγ. Παρασκευής 5-1 

Ολυμπιακός Λαμίας-Ευρυτανικός 3-0 α.α.

Ρεπό: Ρεγγίνι

 

Διαβάστε περισσότερα στο φύλλο του "Λ.Τ." της Τρίτης (25/1)

 

 

    

 

Απόψεις