Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Εργατικό δυστύχημα με θύμα 50χρονο στα Μεταλλεία Δομοκού

Ένα τραγικό συμβάν σημειώθηκε   στην περιοχή των Μεταλλίων Δομοκού, όταν ένας εργαζόμενος ως οδηγός - χειριστής σε ανυψωτικό μηχάνημα εργολάβου κεραυνοβολήθηκε από το ρεύμα και έχασε τη ζωή του.

Πρόκειται για 50χρονο κάτοικο Κοινότητας της Λαμίας, που ήταν πατέρας δύο μικρών παιδιών.

Την προανάκριση ανέλαβε το ΑΤ Δομοκού, που εξετάζει τα ακριβή αίτια του τραγικού δυστυχήματος.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας εκφράζει την απέραντη θλίψη του για το τραγικό εργατικό δυστύχημα στα Μεταλλεία Δομοκού, όπου εργολαβικός εργαζόμενος έχασε τη ζωή του, την ώρα που το ανυψωτικό μηχάνημα το οποίο χειριζόταν ακούμπησε σε ηλεκτροφόρο δίκτυο.
''Για μία ακόμη φορά εργολαβικός εργαζόμενος χάνει τη ζωή του εν ώρα εργασίας, τη στιγμή που σύσσωμο το εργατικό κίνημα κατ’ επανάληψη έχει εκφράσει μεγάλη ανησυχία για τις εργολαβικές αναθέσεις χωρίς ρήτρες αυστηρής τήρησης ατομικών μέτρων προστασίας και κανόνων υγείας & ασφάλειας, όπως επίσης για την ανυπαρξία της κατάλληλης εξειδίκευσης που απαιτούν εργασίες τέτοιου είδους.
Ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς, και από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να εξετάσουν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν εδώ και τώρα ευθύνες όπου και σε όποιους αναλογούν. Απαιτούνται άμεσα κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να γίνουν αυστηρότεροι οι έλεγχοι και οι ποινές για την τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας από όλους, ώστε να κλείσει επιτέλους η μαύρη λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα.
Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας''.

 

    

 

randomness